Voorlezen is leuk en leerzaam.
Voorlezen is leuk en leerzaam. (Foto: aangeleverd)

Nationale Voorleesdagen van start met Helderse burgemeester Jan de Boer

25 jan, 12:11 Algemeen

DEN HELDER - De Nationale Voorleesdagen gaan woensdag 26 januari om 09.15 uur van start met een digitaal voorleesontbijt. Burgemeester Jan de Boer komt dan naar School 7 om het boek ‘Vos gaat een stukje rijden’ voor te lezen. Ook organiseert KopGroep Bibliotheken (online) activiteiten om voorlezen in het zonnetje te zetten en ouders te informeren.

Voorlezen is leuk én leerzaam

‘Maar eerst ving ik een monster’ van Schrijver Tjibbe Veldkamp is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2022. In dit boek moet een jongetje gaan slapen maar verzint hij steeds meer monsters die hij nog moet vangen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen is dit boek voordelig aan te schaffen bij de boekhandel. Omdat het prentenboek vooral geschikt is voor de oudere kleuters, is er een alternatieve titel gekozen voor de peuters: ‘Vos gaat een stukje rijden’ van Susanne Strasser. Uit dit boek zal de burgemeester gaan voorlezen tijdens het voorleesontbijt.

Belangrijk

Beginnen met voorlezen op jonge leeftijd is erg belangrijk. Samen plaatjes kijken en verhaaltjes vertellen versterkt de band tussen ouder en kind. Ook hebben kinderen die veel worden voorgelezen later vaak een voorsprong op school. Maar welke boeken passen bij de leeftijd en welke boeken zijn het meest geschikt voor interactief voorlezen? En maakt het eigenlijk uit in welke taal je voorleest? De Nationale Voorleesdagen zijn er om ouders op weg te helpen.

Activiteiten

Het startsein voor de Nationale Voorleesdagen wordt 26 januari gegeven door burgemeester Jan de Boer met het voorleesontbijt in School 7. Daarna wordt er tijdens de Voorleesdagen tien dagen lang elke dag om 10.00 uur een ander boek uit de Prentenboeken top 10 voorgelezen via Facebook. Op de website van KopGroep Bibliotheken kunnen ouders een kleurplaat downloaden. Ook is daar uitgebreide informatie vinden voor iedereen die graag meer wil weten over voorlezen. Verder kunnen ouders terecht in de bibliotheek voor advies en het lenen van (voorlees)boeken. Lid worden van de bibliotheek is gratis voor kinderen tot 18 jaar. Kinderen tot twee jaar oud krijgen bij inschrijving een BoekStartkoffertje. Kinderen tussen de 2 en 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek krijgen een vingerpoppetje cadeau. Inschrijven kan online of in de bibliotheek.

Het startsein voor de Nationale Voorleesdagen wordt 26 januari gegeven door burgemeester Jan de Boer.
Afbeelding
Een vakantie voor ieder kind Algemeen 20 mei, 09:52
Afbeelding
Concert van Roon Staal Algemeen 20 mei, 09:49
Afbeelding
Ben jij een waterbaas? Doe de Waterbazencheck Algemeen 20 mei, 08:00
Afbeelding
50-jarig bestaan TennisVereniging Julianadorp Algemeen 19 mei, 13:59
Afbeelding
Bunkerdag 28 mei 2022 in Den Helder Algemeen 19 mei, 13:06
Afbeelding
Noord-Hollands beste ondernemingen kiezen: eervol en pittig Algemeen 17 mei, 19:20
Afbeelding
Sluiting van Atelier Nuans Algemeen 17 mei, 13:16
Afbeelding
Netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden Algemeen 17 mei, 11:43
Afbeelding
Bewoner licht gewond bij brand in Den Helder 112-nieuws 16 mei, 13:47
Afbeelding
De sportvereniging, een derde opvoed milieu? Algemeen 16 mei, 12:04
Afbeelding
Ode aan Bob Dylan en Leonard Cohen op 22 mei Algemeen 16 mei, 10:51
Afbeelding
Indonesië in Den Helder Algemeen 16 mei, 09:33
Afbeelding
Stekkenmarkt bij volkstuinvereniging Tuindorp Algemeen 16 mei, 09:26
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.