Insectenhotel en taartjes maken voor dieren van De Helderse Vallei

Algemeen
Kinderen hoeven zich in de vakantie niet te vervelen, want bij De Helderse Vallei is genoeg te beleven.
Kinderen hoeven zich in de vakantie niet te vervelen, want bij De Helderse Vallei is genoeg te beleven. Foto: aangeleverd

DEN HELDER - De voorjaarsvakantie in regio Noord is begonnen en vormt een heerlijk moment om lekker naar buiten te gaan op zoek naar het voorjaar. Je hoort de vogels weer fluiten en de eerste sneeuwklokjes en narcissen komen weer uit de grond. De Helderse Vallei biedt in de voorjaarsvakantie voor vijf vakantiedagen een leuke natuuractiviteit, zodat kinderen zich geen moment hoeven te vervelen. 

Bij de verschillende activiteiten kun je van alles beleven in de natuur dicht bij je huis. Is het superslecht weer? Dan kun je aan de slag met een binnen-activiteit. De gratis natuuractiviteiten zijn te vinden op de website van De Helderse Vallei in de agenda.

Als het regent of erg koud is, verstoppen bijen en andere kleine beestjes zich het liefst op droge warme plekjes. Dat is soms best een zoektocht! Een kamer boeken in een hotel zou makkelijker zijn… Wil jij de kleine beestjes een handje helpen? Maak dan een insectenhotel voor ze! Dat kan donderdag 3 maart of dinsdag 8 maart bij De Helderse Vallei. Opgeven voor deze activiteit kan via www.deheldersevallei.nl of 0223-612555. De activiteit duurt van 15.00 tot 16.00 uur, is geschikt voor kinderen van zes tot dertien jaar en kost 4,50 euro per kind (inclusief materialen). Begeleiding door een ouder/verzorger is wenselijk. Natuurlijk neem je je zelfgemaakte insectenhotel na de activiteit mee naar huis. Aan het eind van de dag brengen de dierverzorgers van De Helderse Vallei alle dieren naar hun hokken en stallen. Vrijdag 4 en zaterdag 5 maart kunnen bezoekers om 16.00 uur meekijken hoe de dieren hun nachtverblijven opzoeken en gevoerd worden.

Zondag 6 maart kunnen kinderen ontdekken welke groente- en fruitsoorten de dieren op de stadsboerderij het liefst eten als ze wakker worden. Tussen 10.00 en 12.00 uur mogen kinderen namelijk weer ‘taartjes voor de dieren’ maken op de stadsboerderij. Voor deze activiteiten is aanmelden vooraf niet nodig, iedereen is van harte welkom op de boerderij en deelname is gratis. 

De Helderse Vallei is te vinden bij de Donkere Duinen in Den Helder. Meer informatie: www.deheldersevallei.nl .