Is de vogeltrek bij Balgzand al begonnen?

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

DEN HELDER - Op zondag 13 maart kun je weer mee met deze bijzondere vogelexcursie naar Balgzand, het vogelparadijs bij Den Helder. Er zijn maar weinig andere plekken in Noord-Holland waar je zoveel vogels bij elkaar kunt zien. Hier begint de Waddenzee, het mooiste natuurgebied van ons land, dat helemaal doorloopt tot Denemarken.

In het vroege voorjaar kun je er grote groepen wulpen, rotganzen en allerlei andere soorten op doorreis aantreffen. Een prachtig gezicht, die zwermen vogels, die tegelijkertijd opvliegen, mogelijk opgejaagd door een slechtvalk?

Een unieke kans

Neem onder begeleiding van gidsen van Landschap Noord-Holland een kijkje in dit prachtige gebied. Een unieke kans, voor ervaren vogelaars, maar ook voor natuurliefhebbers die benieuwd zijn naar de spectaculaire waddennatuur, verscholen achter de hoge dijk.

Vanaf het vertrekpunt wandel of fiets je samen met de gids richting het uitkijkpunt Kooihoekschor. Er zijn fietsen aanwezig bij ’t Kuitje, en de koffie staat klaar! Heb je een verrekijker, neem deze dan mee. Er is een telescoop beschikbaar. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.

Gegevens

Wanneer: zondag 13 maart 2022 van 14.00 tot 16.30 uur Waar: Natuurinformatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder. Kosten: Vol tarief € 7,00 - beschermers € 4,00. Reserveren: www.gaatumee.nl