Help de bij, bij De Helderse Vallei!

Algemeen
Zaadbollen voor bijen
Zaadbollen voor bijen (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - De insecten om ons heen, zoals bijen, hebben bloemen en planten nodig om te kunnen leven. Wij hebben bijen nodig voor de bestuiving van gewassen die wij opeten. Daarom organiseert De Helderse Vallei activiteiten om bijen te helpen. 

Zaadbollen maken

Op donderdag 21 april kunnen bezoekers ‘zaadbollen’ komen maken bij De Helderse Vallei. Zaadbollen zijn kleine kleibolletjes met bloemzaadjes erin. Als je deze op braakliggende stukjes grond gooit, groeien daar straks bloemen uit met veel voedsel voor insecten, zoals bijen en vlinders. De zaadbollen kunnen op donderdag 21 april tussen 15.00 en 16.00 uur gemaakt worden bij De Helderse Vallei. Deze activiteit kost € 0,50 per persoon en aanmelden vooraf is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen. De dag daarna, op vrijdag 22 april, kunnen de zaadbollen dan geplant worden tijdens ‘Nationale Zaaidag’.

Doe mee aan de Nationale bijentelling

Op zaterdag 23 en zondag 24 april vindt de ‘Nationale bijentelling’ plaats. Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen. Daarom vragen we iedereen om mee te doen aan dit landelijke bijenonderzoek. In Nederland komen bijna 360 bijensoorten voor. Ruim de helft daarvan is bedreigd. Meedoen met de Nationale bijentelling is makkelijk, ook als je niet zoveel van bijen weet. Je telt op 23 of 24 april een half uur de bijen in je tuin of op je balkon met behulp van een telformulier en geeft daarna je resultaten door via www.nationalebijentelling.nl. Op de website vind je ook het telformulier en meer informatie. Vorig jaar werd de Honingbij het meest geteld. Doe je mee? 

Meer informatie is te vinden op www.deheldersevallei.nl

Honingbij