Bevrijdingsconcert 8 mei in Den Helder

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Muziekvereniging Kunstzin Julianadorp)

DEN HELDER - Zondag 8 mei zal Muziekvereniging Kunstzin Julianadorp het al 2 keer uitgestelde Bevrijdingsconcert uitvoeren in de Ontmoetingskerk aan het Loopuytpark te Julianadorp. Dit concert wordt door Kunstzin en de Commissie O2 van de Ontmoetingskerk georganiseerd. De aanvang is om 14.30 en de toegang is gratis.

Tijdens dit concert worden een paar speciaal voor 75 jaar vrijheid gecomponeerde werken gespeeld in een programma wat is samengesteld op basis van een tijdlijn. Speciale gast tijdens dit concert is Marco Hage die als zanger een zeer ruime ervaring heeft opgedaan bij een aantal musicals van Scala Alkmaar waarin hij ook hoofdrollen heeft vervuld. Daarnaast heeft hij optredens gedaan met het Zaans Showorkest, Crescendo Assendelft, Schagens Harmonie en talloze andere optredens met o.a. het Rembrandt duo. Uiteraard is Marco in Den Helder vooral bekend als een van de drijvende krachten achter het prachtige draaiorgel de Harmonica.

Bijzondere werken tijdens dit concert zijn o.a. Vrijheid van Thé Lau en Honor to the Liberators in een compositie waarin de Canadese, Amerikaanse, Engelse en Poolse volksliederen op vernuftige wijze zijn verwerkt. Ook de bevrijders uit de Oekraïne krijgen een plaats in het concertprogramma met een bijzondere oude mars genaamd Zaporozky. Ook Radio Oranje is present met een medley van liedjes uit de oorlogstijd gezongen door Marco Hage die daarnaast nog 4 werken zingt samen met het orkest van Kunstzin. Uiteraard moet een Bevrijdingsconcert eindigen met We’ll meet again van Vera Lynn.

Moederdag

Op deze zondag is het ook Moederdag en de Floratuin Julianadorp heeft voor alle moeders die het concert bezoeken een zakje bollen ter beschikking gesteld om direct te kunnen planten en daarna te genieten van de prachtige bloemen. Kortom een prachtig afwisselend programma van een mooi volledig orkest waarvan de dirigent Aad Kloos en alle muzikanten blij zijn dat ze eindelijk weer voor publiek mogen spelen in de prachtige, hopelijk volle, Ontmoetingskerk. De zaal is open vanaf 14.00 en het concertprogramma zal zonder pauze worden uitgevoerd en is rond 15.50 afgelopen