Vermaak tijdens een Indonesische avond
Vermaak tijdens een Indonesische avond (Foto: aangeleverd)

Indonesië in Den Helder

Algemeen

DEN HELDER - Den Helder heeft nog altijd een connectie met Indonesië ofwel voormalig Nederlands-Indië. Vanwege de marine zijn hier een groot aantal Indische Nederlanders en Molukkers neergestreken. De Stichting Pelita, die zich dit jaar al 75 jaar inzet voor de migranten uit voormalig Nederlands-Indië, is ook vandaag de dag nog actief met bijeenkomsten in heel Nederland en natuurlijk ook in Den Helder.

Elke laatste dinsdag van de maand is er een Masoek Sadja bijeenkomst in Sport- en zalencentrum de Draaikolk aan de Dollardlaan 202 in Den Helder. Alleen tijdens de maanden juli en augustus is er een zomerstop. Inloop is vanaf 13.30 uur en de entree is 3,50 euro p.p., inclusief een gratis lot voor de loterij. (31 mei a.s. is de inloop 13.00 uur en stoppen we een half uur eerder i.v.m. de avondvierdaagse die bij de Draaikolk van start gaat). Toko Intani is aanwezig met heerlijke hapjes die kunnen worden gekocht voor bij een koud of warm drankje. De bijeenkomsten zijn voorzien van live muziek en reserveren is niet nodig.

Ongeveer om de twee maanden is er in Hotel Den Helder een Indische Eettafel. De Indische Eettafel is ook altijd voorzien van live muziek, je krijgt hier een heerlijke Indische maaltijd bij. Er staat altijd een kraam met Indische snacks die je kunt aanschaffen voor thuis, er is een boekenmarkt en er wordt verse sambal verkocht. Een gezellig samenzijn voor iedereen die affiniteit heeft met voormalig Nederlands-Indië. De eerstvolgende eettafel is op 19 juni a.s. inloop vanaf 13.30 uur. De entree is 15,50 euro en de drankmunten kosten 2,50 euro per muntje. 

Reserveren is noodzakelijk en kan bij Frits Piekhaar: fritsjohan@hotmail.com of via whatsapp: 06-338 311 46. Pelita verwelkomt u graag op onze Indische bijeenkomsten. Kijk voor meer informatie op www.pelita.nl of stuur een email naar info@pelita.nl

Prachtige Indonesische dames
Afbeelding
Hotels in Den Helder | Overnachten in Den Helder Algemeen 29 nov, 15:29
Afbeelding
Natuureducatielessen op Thijsseschool op Texel en in Den Helder Algemeen 29 nov, 11:49
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Thuis natuurlijke cosmetica maken met De Helderse Vallei Algemeen 28 nov, 13:51
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59
Afbeelding
Schaatsen met een beperking in Den Helder Algemeen 28 nov, 09:33
Afbeelding
Beeld weer terug in Den Helder Algemeen 28 nov, 09:26
Afbeelding
Achter de coulissen bij Theater de Kampanje - een interview met theaterdirecteur Arjaen Kersten Cultuur 24 nov, 15:38
Afbeelding
Oliebollenkramen Den Helder 2022: de lekkerste oliebollen haal je hier Algemeen 24 nov, 15:10
Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Vrouw uit zee gehaald bij Den Helder 112-nieuws 23 nov, 16:18
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.