Vermaak tijdens een Indonesische avond
Vermaak tijdens een Indonesische avond (Foto: aangeleverd)

Indonesië in Den Helder

Algemeen

DEN HELDER - Den Helder heeft nog altijd een connectie met Indonesië ofwel voormalig Nederlands-Indië. Vanwege de marine zijn hier een groot aantal Indische Nederlanders en Molukkers neergestreken. De Stichting Pelita, die zich dit jaar al 75 jaar inzet voor de migranten uit voormalig Nederlands-Indië, is ook vandaag de dag nog actief met bijeenkomsten in heel Nederland en natuurlijk ook in Den Helder.

Elke laatste dinsdag van de maand is er een Masoek Sadja bijeenkomst in Sport- en zalencentrum de Draaikolk aan de Dollardlaan 202 in Den Helder. Alleen tijdens de maanden juli en augustus is er een zomerstop. Inloop is vanaf 13.30 uur en de entree is 3,50 euro p.p., inclusief een gratis lot voor de loterij. (31 mei a.s. is de inloop 13.00 uur en stoppen we een half uur eerder i.v.m. de avondvierdaagse die bij de Draaikolk van start gaat). Toko Intani is aanwezig met heerlijke hapjes die kunnen worden gekocht voor bij een koud of warm drankje. De bijeenkomsten zijn voorzien van live muziek en reserveren is niet nodig.

Ongeveer om de twee maanden is er in Hotel Den Helder een Indische Eettafel. De Indische Eettafel is ook altijd voorzien van live muziek, je krijgt hier een heerlijke Indische maaltijd bij. Er staat altijd een kraam met Indische snacks die je kunt aanschaffen voor thuis, er is een boekenmarkt en er wordt verse sambal verkocht. Een gezellig samenzijn voor iedereen die affiniteit heeft met voormalig Nederlands-Indië. De eerstvolgende eettafel is op 19 juni a.s. inloop vanaf 13.30 uur. De entree is 15,50 euro en de drankmunten kosten 2,50 euro per muntje. 

Reserveren is noodzakelijk en kan bij Frits Piekhaar: fritsjohan@hotmail.com of via whatsapp: 06-338 311 46. Pelita verwelkomt u graag op onze Indische bijeenkomsten. Kijk voor meer informatie op www.pelita.nl of stuur een email naar info@pelita.nl

Prachtige Indonesische dames
Afbeelding
Magnetron zorgt voor woningbrand in Den Helder Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Traumateam bij Medemblikkerloods in Den Helder 112-nieuws 6 jul, 11:21
Afbeelding
12 nieuwe sociale huurwoningen Spuistraat, de vlag mag uit Algemeen 6 jul, 10:08
Afbeelding
Burgers en boeren Texel roepen onafhankelijkheid uit REGIONIEUWS 5 jul, 16:04
Afbeelding
Kom Wad proeven workshops voor kinderen Algemeen 4 jul, 15:27
Afbeelding
Heb jij iets bijzonders meegemaakt? Algemeen 4 jul, 15:08
Afbeelding
Eerste pup in opvang Ecomare Algemeen 4 jul, 14:35
Afbeelding
Roofvogels kijken op Balgzand bij Den Helder Algemeen 4 jul, 14:07
Afbeelding
De ZomerBieb in School 7 Algemeen 4 jul, 13:50
Afbeelding
Relatiebasis: Op ieder potje …… Algemeen 4 jul, 13:07
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
Het streekvervoer in Den Helder ligt vrijdag plat Algemeen 30 jun, 08:55
Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro in ’slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 29 jun, 12:28
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.