Ode aan Bob Dylan en Leonard Cohen op 22 mei

Algemeen
Dros en Kuhne aan het optreden
Dros en Kuhne aan het optreden (Foto: aangeleverd)

Jaap Dros (68) is een Texelse gitarist/singer/songwriter en Jan Kühne (72) is een klassiek gitarist en saxofonist uit Sint Maarten. Zij treden al zo’n dertig jaar samen op met hun vijfmansband Small Buzz, maar het duo trok de laatste jaren vooral aandacht met hun gewaardeerde, literaire programma voor kleine theaters waarin zij door Dros op muziek gezette, gezongen gedichten van J.C. Bloem presenteerden. Kühne tekende in dit programma voor de arrangementen voor klassiek gitaar en saxofoons. In dit nieuwe programma, waarvan de succesvolle première plaatsvond op zondag 20 februari in de kerk van Schagerbrug, spelen de muzikanten anderhalf uur songs uit het oeuvre van Leonard Cohen en Bob Dylan. Dros neemt daarbij de zang en gitaarbegeleiding voor zijn rekening, terwijl Kühne de muziek van de troubadour aanvult en verrijkt met door hem fraai gearrangeerde melodielijnen voor de klassieke gitaar, baritonsaxofoon en tenorsaxofoon.

De voorstelling is een absolute aanrader voor liefhebbers van de muziek van de twee grote Amerikaanse songwriters. Dros en Kühne weten met originele arrangementen de poëtische teksten van Cohen en Dylan overtuigend op de planken te brengen.

Het optreden is zondag 22 mei vanaf 15:00 uur in het Huisduiner kerkje. Entree kost 10 euro en je kunt reserveren via Rob Dol door te bellen naar: 0653644650

Afbeelding