Johan van Baar en Lori Weber
Johan van Baar en Lori Weber (Foto: Pers Bureau Dasbach)

Een vakantie voor ieder kind

Algemeen

DEN HELDER – Voor sommige kinderen is een vakantie niet vanzelfsprekend vanwege de omstandigheden thuis, zoals gezondheid of de financiële situatie. Lori Weber (24) is projectcoördinator bij Humanitas en zet zich in voor de Kindervakantieweek voor kinderen uit de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon.

Door: Oesha van Dijk

“Dit jaar organiseren wij van 24 t/m 29 juli voor de tweede keer de Kindervakantieweek. Afgelopen jaar was een enorm succes waarbij 28 kinderen een week lang van een heerlijke vakantie genoten. Tijdens de Kindervakantieweek kunnen kinderen gewoon even kind zijn. De kinderen zijn er lekker even uit en kunnen nieuwe indrukken opdoen en vriendjes maken. Tijdens deze week worden er leuke activiteiten gedaan, geknutseld en gespeeld in de buitenlucht. Er komen kinderen waarvan de ouders het niet financieel breed hebben, kinderen die net in Nederland zijn komen wonen, maar ook kinderen die door een medische reden niet op vakantie kunnen gaan”, aldus Lori Weber.

Vrijwilliger Britt Kraak (27) zegt: “Er komen ook kinderen waarvan hun broertje of zusje langdurig ziek is en daardoor wordt de aandacht van de ouders niet gelijk verdeeld. De kinderen krijgen tijdens de Kindervakantieweek veel aandacht en we zien ze echt opbloeien, dat is erg mooi om te aanschouwen. De kinderen worden in groepjes verdeeld van 6 kinderen en twee vrijwilligers¨

Weber licht verder toe: “Wij zijn ontzettend blij met onze vrijwilligers. Zij organiseren alles rondom de Kindervakantieweek. Van intakes en het bedenken en uitvoeren van leuke activiteiten, tot aan het verzorgen van de maaltijden voor de kinderen. Voordat de kinderen komen willen wij alvast weten wie ze zijn en daarom heeft de vrijwilliger een intake bij de kinderen thuis. Omdat kinderen thuis toch vaak anders zijn dan in een groep of op school, vragen wij ook of een onderwijzer een deel van het aanmeldformulier wil invullen over het kind.”

De Admiraal

Dit jaar wordt de Kindervakantieweek gehouden op verblijf accommodatie De Admiraal in Den Helder. “Wij hebben de accommodatie met 40 bedden beschikbaar gesteld voor de kinderen. Elk kind verdiend een leuke vakantie en hier op het terrein is genoeg ruimte voor activiteiten, sport en vermaak”, zegt gastheer Johan van Baar (60) van De Admiraal.

Aanmelden

De Kindervakantieweek vindt plaats van 24 juli t/m 29 juli. Er is nog voldoende ruimte voor kinderen van 8 t/m 10 jaar die door wat voor reden dan ook niet op vakantie kunnen.
Aanmelden kan tot en met 1 juli via: Kvw.kopnh@humanitas.nl of door te bellen naar 0653822715.

Geen eigen bijdrage

De Kindervakantieweek bestaat volledig uit fondsen en donaties. Voor het aanmelden van je kind is geen eigen bijdrage nodig. Humanitas wil de aanmelding zo laagdrempelig mogelijk houden

Over Humanitas

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Hulp is kosteloos en altijd in de buurt. Humanitas is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Humanitas afdeling Kop van Noord-Holland biedt met 250 vrijwilligers tijdelijke ondersteuning bij thema’s rondom opvoeden en opgroeien, eenzaamheid, verlies en thuisadministratie. Ga voor meer informatie naar www.humanitas.nl

Afbeelding
Magnetron zorgt voor woningbrand in Den Helder Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Traumateam bij Medemblikkerloods in Den Helder 112-nieuws 6 jul, 11:21
Afbeelding
12 nieuwe sociale huurwoningen Spuistraat, de vlag mag uit Algemeen 6 jul, 10:08
Afbeelding
Burgers en boeren Texel roepen onafhankelijkheid uit REGIONIEUWS 5 jul, 16:04
Afbeelding
Kom Wad proeven workshops voor kinderen Algemeen 4 jul, 15:27
Afbeelding
Heb jij iets bijzonders meegemaakt? Algemeen 4 jul, 15:08
Afbeelding
Eerste pup in opvang Ecomare Algemeen 4 jul, 14:35
Afbeelding
Roofvogels kijken op Balgzand bij Den Helder Algemeen 4 jul, 14:07
Afbeelding
De ZomerBieb in School 7 Algemeen 4 jul, 13:50
Afbeelding
Relatiebasis: Op ieder potje …… Algemeen 4 jul, 13:07
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
Het streekvervoer in Den Helder ligt vrijdag plat Algemeen 30 jun, 08:55
Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro in ’slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 29 jun, 12:28
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.