Polders Music Festival met Van Dik Hout 2022

Algemeen
Van Dik Hout
Van Dik Hout (Foto: aangeleverd)

BREEZAND - Zaterdag 4 en zondag 5 juni is Breezand weer in de ban van het Polders Music Festival. Het jaarlijkse dorpsfeest voor jong en oud met dit jaar onder andere een spectaculair optreden van Van Dik Hout. Wij spraken met de organisatie over de plannen voor aankomende editie.

Ouderwets gezellig

Tijdens het Pinksterweekend wordt de ZAP-HAL in Breezand omgedoopt tot festivalterrein. Een sfeervolle aankleding, foodtrucks, verschillende artiesten, vermaak voor kinderen (op zondag) en een intern terras om heerlijk te genieten van speciaalbiertjes van de tap, zorgen ervoor dat het de bezoekers aan niets ontbreekt. Ook dit jaar doet de organisatie er alles aan om een ouderwets gezellig PMF neer te zetten. ’Wij zijn blij dat het weer mogelijk is om zo’n gezellig dorpsfeest te organiseren.’’, aldus Sem Langelaan. De voorbereidingen voor het festival zijn in volle gang. Joris Teeuwen: ‘’Zonder vrijwilligers zijn wij niks, ook dit jaar hebben wij weer veel aanmeldingen van mensen die hun steentje willen bijdragen, dat is echt fantastisch en zonder deze mensen kunnen wij ook geen evenement organiseren.’’ Dat PMF een breed gedragen initiatief is blijkt ook uit het vrijwilligersbestand. Sem: ‘’Wij hebben vrijwilligers van 16 tot zelfs ouder dan 80 jaar. PMF is dus echt voor en door alle leeftijden.’’ Na de fusie van PMF met de organisatie van Polder Events hoopt het bestuur gebruik te kunnen maken van vrijwilligers van beide evenementen.

Fusie

‘Door de fusie zien wij meer mogelijkheden om een prachtig jaarlijks terugkomend evenement te kunnen organiseren.’ Voor de bezoekers houdt het in dat PMF niet op het dorpsplein, maar in de ZAP-HAL plaatsvindt. Het creatieve team van PMF zorgt met de aankleding voor sfeer en beleving in de ZAP-HAL, zodat er een waar festival gevoel ontstaat. Foodtrucks en een intern terras maken het ‘festival plaatje’ compleet. Op zondag zijn er activiteiten voor kinderen aanwezig, zoals een springkussen en diverse spelletjes, zodat PMF ook leuk is voor bezoekers met (klein)kinderen.

Voor jong & oud

Zaterdag is de toegang vanaf 16 jaar, zondag is PMF voor alle leeftijden (ticket nodig vanaf 12 jaar). Het idee hierachter is dat iedereen welkom is. Met de programmering is ingezet op verschillende leeftijden. Zaterdag treden o.a. Bizzey en La Fuente op en zondag Van Dik Hout en ABBA Tribute A-Fever. Ook zijn er meerdere lokale artiesten geboekt. De volledige programmering staat op de site van PMF.

Het Polders Music Festival is in de ZAP-HAL op Sportpark de Zwaluw in Breezand. Zaterdag 4 juni start het evenement om 20.00 uur en zondag 5 juni om 14.00 uur. Bij de deur wordt om legitimatie gevraagd. Kaarten zijn online te koop via www.poldersmusicfestival.nl en fysiek bij Uw Slager Sander Duin en Keurslagerij Niek Kramer. De ticketprijs aan de deur van het festival wijkt af van de voorverkoopprijs. Er worden geen passe-partouts verkocht aan de deur. Houd Facebook, Instagram en de website in de gaten: die blijven actueel.