Rookmelders zijn vanaf 1 juli verplicht

Algemeen
Voorkom rookinademing en installeer een rookmelder
Voorkom rookinademing en installeer een rookmelder (Foto: Pixabay)

DEN HELDER - Elke woning moet vanaf 1 juli 2022 een of meerdere rookmelders hebben. Dat moet volgens de wet op elke verdieping met een verblijfsruimte of afgesloten ruimte. Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van giftige rook. Rookmelders zijn dus van levensbelang. 

Misschien heb je vragen. Wat is bijvoorbeeld een goede rookmelder? Waar kun je een rookmelder het best plaatsten? Of heb je hulp nodig bij het plaatsen van de rookmelder? Je vindt veel informatie op de website www.rookmelders.nl, maar je kunt de vragen ook direct aan de gemeente stellen.

Experience Store en Juttersmarkten

Gemeente Den Helder geeft op zaterdag 25 juni voorlichting vanuit de Experience Store van Citymarketing Den Helder. Je vindt dit gebouw aan de Spoorstraat 2. Verder staan ze vanaf dinsdag 28 juni elke week met een kraam op de Juttersmarkt. Naast rookmelders kun je ook vragen stellen over hout stoken, rookoverlast, koolmonoxide, brandveiligheid op vakantie, scootmobielen, opladers, zonnepanelen en andere zaken rondom (brand)veiligheid.

Zowel bij de Experience Store als tijdens de Juttersmarkten is een brandweervoertuig aanwezig. Bezoekers kunnen hierin zitten, het gereedschap vasthouden en voor de foto ook een helm opzetten.