Kom en vier het Dag van het Wad

Algemeen
Dag van het Wad.
Dag van het Wad. (Foto: aangeleverd)

HIPPOLYTUSHOEF - Kom tijdens de Dag van het Wad op 25 juni naar het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont in Hippolytushoef en vier met ons de verjaardag van Werelderfgoed de Waddenzee. Ook kun je één van de activiteiten op locatie van ondernemers in het gebied bezoeken om daar het feestje mee te vieren.

Zaterdag 25 juni

Op zaterdag 25 juni viert Werelderfgoed Waddenzee haar 13e verjaardag. In 2022 is het dertien jaar geleden dat Unesco dit mooie gebied uitriep tot Werelderfgoed. Het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont in Hippolytushoef is de hele dag gratis toegankelijk. Er is een leuk programma voor jong en oud. Volg bijvoorbeeld de gratis workshop smartphone fotografie en ontdek hoe je met je telefoon prachtige foto’s kunt maken. De workshop start om 11:00 en om 14:00 uur en duurt twee uur. Wil je meedoen? Meld je dan nu aan via info@trans4mate.nl.

Luister en geniet

Er is nog meer leuks te doen. Schuif tussen 13:00 en 16:00 uur aan bij Iris, pak een schelp én kies je favoriete kleur, want het is tijd om de Wad-slijkgapers en mantels te beschilderen.

Dichteres, actrice en performer Roberta Petzoldt heeft samen met de Schotse violist Frog Pocket speciaal voor de Dag van het Wad een Ode aan de Wadden gemaakt. Kom luisteren en geniet van hun optreden om 11.45 en 13.30 uur in de Starbarn bij het eilandmuseum. Roberta Petzoldt maakte eerder een Ode aan het Landschap, een ode aan Holwerd aan Zee.

Informatie

Er is nog veel meer te doen deze dag, bekijk het hele programma op www.dagvanhetwad.nl.