De vlag hangt uit in de Spuistraat
De vlag hangt uit in de Spuistraat (Foto: aangeleverd)

12 nieuwe sociale huurwoningen Spuistraat, de vlag mag uit

Algemeen

DEN HELDER - De vlag mag uit, de 12 sociale huurwoningen zijn bijna gereed voor verhuur. Bij het slaan van de feestelijke paal beloofde Wethouder Wouters een passend cadeau als de woningen gereed zouden zijn. Dat werden uiteindelijk door de architect speciaal uitgekozen vlaggenmasthouders. En dan kan het niet anders dan dat de vlag uit moet. Samen met directeur Robbert Waltmann van Helder Vastgoed werd de daad bij het woord gevoegd en alvast twee vlaggen opgehangen. Natuurlijk de Helderse vlag en de vlag van het feest 100 jaar Woningstichting.

Spuistraat bestaat uit 6 gelijkvloerse benedenwoningen met tuin en berging. De zes bovenwoningen bereik je via een trap naar de eerste verdieping, per opgang twee eengezinswoningen met twee slaapkamers en een terras. Alle woningen zijn voorzien van een ruime badkamer en een keuken in de woonkamer. Door de vele raampartijen valt er veel daglicht binnen. Ook aan de duurzaamheid is gedacht. Elke woning maakt gebruik van een warmtepomp, is volledig geïsoleerd en heeft 6 zonnepanelen op het dak liggen.

De gevels van de woningen en de bergingen aan de Spuistraat zijn voorzien van prachtige ornamenten van zeesterren en scheepstouw. Attika Architekten symboliseert hiermee de verbinding van Den Helder met de zee en de maritieme achtergrond.

Na de zomer komen de woningen in de verhuur. Woningstichting beheert en verzorgt de toewijzing van de 12 woningen. De huurprijzen worden in een later stadium vastgesteld. De appartementen/woningen worden t.z.t. verhuurd via www.woonmatchkopnh.nl.

Helder Vastgoed BV bouwt de komende jaren meer dan 400 (sociale) huur- en koopwoningen in de Gemeente Den Helder om de woningnood aan te pakken. In het stadshart komen naast de 12 nieuwe sociale huurwoningen aan de Spuistraat ook nog eens 4 sociale huurwoningen aan de Koningdwarsstraat in de verhuur. Daarnaast start dit jaar de bouw van 36 huurappartementen nabij Halte Bellevue, 7 koopwoningen Palmhout in de Spoorstraat en 4 koopwoningen op de oude plek Biegstraten in de Koningstraat. Later volgt ook nog de bouw van 36 huurwoningen in Het Warenhuys. Ook buiten het centrum wordt gewerkt aan nieuw woonaanbod met projecten als Molenwerf (34 koop- en huurwoningen) op het Vinkenterrein en het Kasteel met 39 huurappartementen in Nieuw Den Helder.

Afbeelding
Parkeergarage Sluisdijk in Den Helder sluit voor onderhoud Algemeen 11 aug, 14:24
Afbeelding
De Visbuurt Feestweek in Den Helder: ‘Onze volkswijk is er helemaal klaar voor’ Algemeen 11 aug, 11:40
Afbeelding
Warme stranddagen en wat te doen bij gevaar Algemeen 10 aug, 15:23
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
Workshop valpreventie in Den Helder Algemeen 9 aug, 15:04
Afbeelding
De eerste trekvogels op de schor bij Balgzand Den Helder Algemeen 9 aug, 10:41
Afbeelding
Zwerftocht door de Grafelijkheidsduinen bij Den Helder Algemeen 9 aug, 10:19
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Het dier van de week is Flappie Algemeen 8 aug, 15:01
Afbeelding
Kermis in Julianadorp Algemeen 8 aug, 11:48
Afbeelding
Ton extra voor subsidie woningisolatie in Den Helder Algemeen 8 aug, 10:18
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:50
Afbeelding
Vermoedelijke overval in steeg Den Helder 112-nieuws 5 aug, 04:45
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.