Gijs is het dier van de week

Algemeen
Gijs
Gijs (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Gijs is een knappe heer van enige leeftijd, of te wel een gecastreerde kater met geboortedatum: 25-08-2010. Laten we maar met de deur in huis vallen, hij heeft het best een beetje zwaar in het asiel. Het was dan ook een grote verandering, helaas noodzakelijk wegens verdrietige omstandigheden.

De informatie leert dat hij vooral een band had met mevrouw, dan was het ook een lieve kat, vriendelijk in de omgang. Meneer vond hij behoorlijk spannend. Een heldere verklaring kunnen we niet geven, we geven het door zoals het is omschreven.

Als single kat die graag buiten kwam nam hij vaak buurtkatten mee naar huis. Hoewel, zou dat echt zijn motivatie zijn of kwamen andere katten gezellig buurten en liet hij het maar een beetje gebeuren? In het asiel is hij namelijk diep onder de indruk van soortgenoten en zoekt hij dekking diep verscholen in een mandje. Het is dan ook belangrijk dat mocht hij gaan samenwonen de match goed is want de kans is groot dat Gijs zich terugtrekt bij wat overheersende soortgenoten. Een plaatsing bij lieve mensen voor hem alleen is natuurlijk ook een prima optie.

De drukte van kleine kinderen en/of honden laat hij graag aan zich voorbij gaan. Zijn voorkeur gaat uit naar een warm plekje in de zon met voldoende aandacht en knuffels en dagelijks de mogelijkheid om zijn pootjes te strekken. Dat hoeven geen heel grote buitenavonturen te zijn, het mag ook een veilig afgeschermde tuin. Hoewel hij bij zijn baasjes de sanitaire behoeften buiten deed laat hij in het asiel zien dat een kattenbak ook keurig gebruikt wordt. Qua voeding zijn we nog een beetje aan het zoeken, de ene dag eet hij beter dan de andere. Hij heeft geen speciale dieeteisen.

Bent u zijn perfect match? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak. info@schuthok.nl.

Dier van de week