Dier van de week is poes Boo

Algemeen
Lieve Boo is sinds geboorte al blind
Lieve Boo is sinds geboorte al blind (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Boo is een prachtig blauw schildpadpoesje, keurig gecastreerd, met geboortedatum: 05-06-2020. Ze is blind geboren en werd als klein katje van 6-7 weken leeftijd verstoten door moederpoes. Liefdevol opgenomen in huis bij mensen met een meerkats-huishouden, in totaal 6 katten en na een positief lijkend begin begonnen na een jaar grote problemen te ontstaan. 

Boo zoekt een liefdevol huisje

De andere katten begrepen helemaal niets van het gedrag van Boo, als ze lief contact wilde maken werd ze afgewezen met als dieptepunt dat iedereen stress ervoer van elkaar. Die stress kunnen katten niet kwijt bij een praatgroep of tijdens een kopje koffie drinken met de buurvrouw maar uit zich vaak op andere manieren. Plassen in huis is zo’n manier en dat was dus ook precies wat er gebeurde. Boo in een kamertje apart laten wonen bleek ook geen goede oplossing.

Bij dergelijke problemen is altijd eerste stap medische controle en ja hoor, heel veel struviet in de urine (is blaasgruis). Of het plassen nu door het blaasgruis is ontstaan of het blaasgruis door de stress is lastig te zeggen. Feit is dat bij spanning katten het vaak moeilijk vinden om rustig gebruik te maken van de kattenbak waardoor urine te lang in de blaas blijft en er problemen ontstaan. Voeding kan ook een rol spelen. Het goede nieuws is dat er een oplossing is, namelijk voortaan blaasgruisdieet (Royal Canin S/O). Dat bericht is goed ontvangen door Boo. Smakelijk eet ze alle brokjes weg en de urinecontrole laat keurige waarden zien, we zijn blij en trots. In de open kattenkamer loopt ze overdag los en ze weet ook veilig alle hoge plekjes te vinden want regelmatig zien we haar tevreden hoog op de krabpaal liggen, pootjes onder zich gevouwen. Voor de nacht gaat ze in wat we een stelling noemen, een aparte ruimte zodat we zeker weten dat ze haar eigen brokjes eet. Ze gebruikt de kattenbak naar behoren dus geen geplas buiten de bak.

Het is een lief katje, een beetje voorzichtig maar ze geniet zichtbaar van aandacht, geeft kopjes en volgens de informatie komt ze ook graag op schoot. We zijn voor haar op zoek naar een warm thuis waar ze gewoon helemaal zichzelf mag zijn bij voorkeur zonder soortgenoten. Boo is geen honden gewend en ook geen kleine kinderhandjes. Een veilig afgeschermde tuin of beschermt balkon wordt zeer op prijs gesteld. Oh de naam? Het is een afkorting van ‘kiekeboo’ en wordt dus uitgesproken als ‘boe’ en niet als ‘boo’, het is maar dat u het weet.

Bent u helemaal verliefd en heeft u de juiste woonomstandigheden? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak. info@schuthok.nl