Dier van de week

Algemeen
Snoes is een van de kittens die we hebben gevangen
Snoes is een van de kittens die we hebben gevangen (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Snoes is een prachtig cypers gemarmerd wit katertje met geboortedatum: 13-05-2022. We laten het aan de nieuwe eigenaar over om een leuke naam te verzinnen. De kittens zijn gevangen en met wat tactiek is het eindelijk gelukt om ook mama te vangen! 

We schrijven eindelijk, niet omdat de vinder niet wilde meewerken – integendeel dat wilde men maar al te graag – maar Snoes was gewoon te slim om in de vangkooi te gaan. Soms heb je van die katten. Dus iedereen hing zo’n beetje de vlag uit dat het nu toch echt was gelukt. Overigens zijn zowel Snoes als de kittens het absoluut niet met ons eens maar voor Snoes wacht na castratie een prima leven als buitenpoes met verzorging en de kleintjes, daar gaan we heel erg ons best voor doen.

Het eerlijke verhaal is dat de katjes de eerste periode van socialisatie met mensen gewoon gemist hebben. Ze zullen heus wel mensen gezien hebben maar echt in handen, knuffelen en aaien, dat is nog aardig onbekend. Met als gevolg dat we eng zijn, en dat uit zich in verstoppen en blazen. En toch, met rust en kalm contact zie je ze wat ontspannen en een beetje nieuwsgierig worden. Er ligt dus nog wel een taakje om het vertrouwen verder op te bouwen. Dat kun je zien als een probleem of als een uitdaging, feit is natuurlijk dat de keus bij je moet passen én bij de leefomgeving.

 Een druk gezin met kleine kindjes is niet z’n goede combinatie. Super sociale schootploffers is echt een te zonnig toekomstbeeld. Gezellig aanwezig en vertrouwd met eigen mensen is zeker haalbaar. Het is verstandig om met een wat overzichtelijke ruimte te beginnen, een klein kamertje of bench. Zodat u eerst contact kunt maken om vervolgens de ruimte te vergroten. Twee kittens samen plaatsen of bij een al aanwezige kat is voorwaarde. Deze katjes zijn nog niet zo bedreven in mensentaal maar kattentaal verstaan ze als geen ander. Stiekem als we niet kijken wordt er zeker ook gespeeld en kattenkwaad uitgehaald.

Kattenbakzindelijk en gewend aan Royal Canin kittenbrokjes, aangevuld met dagelijks wat zacht. De katjes hebben de eerste enting gehad, zijn gechipt, ontwormd en ontvlooid. Komt u kennismaken? We werken op afspraak. info@schuthok.nl