Heb jij een idee voor Den Helder?
Heb jij een idee voor Den Helder? (Foto: Pexels)

Ideeënmarkt voor inwoners

Algemeen

DEN HELDER - Donderdag 29 september krijgen inwoners die denken goede ideeën te hebben voor de stad, de kans om die te ‘verkopen’ aan leden van de gemeenteraad. Politiek was nog nooit zo makkelijk. Inwoners met goede ideeën of plannen voor Den Helder kunnen 29 september van 19.30-21.30 uur terecht op de ideeënmarkt.

De ideeënmarkt is voor onze inwoners. De gemeenteraad organiseert de ideeënmarkt omdat zij graag inwoners op een creatieve en constructieve manier wil betrekken bij de besluitvorming van de raad.

Organisaties met een winstoogmerk kunnen geen gebruik maken van de mogelijkheid om een idee te presenteren tijdens de ideeënmarkt, tenzij zij een idee presenteren dat valt buiten de eigen bedrijfsmatige activiteiten en direct ten goede komt aan de Helderse samenleving

Ideële organisaties (non-profit) zijn welkom, waarbij het wel de bedoeling is dat de ideeën direct ten goede komen aan de Helderse samenleving.

Waarom een ideeënmarkt?

De ideeënmarkt is bedoeld om de betrokkenheid van de inwoners van Den Helder bij de politiek te vergroten en om de kennis en invloed van de inwoners beter te benutten. De raad wil onderzoeken of een ideeënmarkt een geschikt middel hiertoe is. Je bent van harte welkom aanwezig te zijn. Met of zonder idee. Alleen meepraten en/of meeluisteren mag ook.

Hoe werkt het?

Een ideeënmarkt heeft de uiterlijke vorm van een gewone markt met kraampjes/tafels, waarachter inwoners staan die een idee hebben voor de gemeente. Alle deelnemers krijgen de mogelijkheid om in drie minuten hun idee te pitchen (niet verplicht). Vervolgens lopen raadsleden over de markt. Het is aan de deelnemers om raadsleden te overtuigen van hun ideeën. Als een raadslid enthousiast raakt van het idee, kan hij of zij dat idee adopteren. Het raadslid sluit dan samen met de initiatiefnemer een overeenkomst, waarbij zij samenwerken aan een motie (een formeel middel om een discussiepunt voor te leggen in een vergadering).

Aanmelden

Aanmelden kan door een inschrijfformulier in te vullen t/m 12 september 2022. Dit formulier vind je op: gemeenteraad.denhelder.nl je kunt het aanvragen via: griffie@denhelder.nl telnr. 0223-678105. In het formulier vragen we naar je naam, telefoonnummer, idee, wat je met het idee wilt bereiken, wat het oplevert en een inschatting van de kosten.

Afbeelding
Afbeelding
WIN! Vul de Sint-puzzel in en maak kans op mooie prijzen Winactie 23 nov, 08:00
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
McCartney and Me in Cinema Zevenskoop Den Helder Cultuur 22 nov, 09:26
Afbeelding
Beeld verdwenen in Den Helder “Ontworsteling aan het water” Algemeen 21 nov, 16:39
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Dier van de week: Juno Algemeen 21 nov, 15:56
Afbeelding
Echange des animaux tekenproject bij Kunsthal 45 in Den Helder Algemeen 21 nov, 15:47
Afbeelding
Beameravond met unieke foto’s van Nieuw Den Helder Algemeen 21 nov, 15:25
Afbeelding
Extra controles op verkeersovertredingen Marsdiepstraat Den Helder Algemeen 21 nov, 15:24
Afbeelding
Dochters Hannie Bakker emotioneel in ‘Moordcast’ video Dionne Slagter Algemeen 21 nov, 11:36
Afbeelding
Oranje en het WK: zo deed Nederland het de afgelopen jaren op het WK VIDEO 20 nov, 12:41
Afbeelding
Wat is Kerst? Waarom vieren we het op 25 en 26 december? Zo zit het Algemeen 20 nov, 07:45
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.