Halter Bellevue
Halter Bellevue (Foto: aangeleverd)

Stadshart 36 woningen rijker met Halter Bellevue

Algemeen

DEN HELDER - Met het project Halter Bellevue verrijkt Helder Vastgoed het stadshart van Den Helder met maar liefst 36 huurappartementen en een commerciële ruimte. Gelegen tussen de Prins Hendriklaan en de Spoorstraat vormt het project aan het stadspark de spil tussen de verbinding van het stadshart met de dijk en de zee. In de gevel zitten kenmerken van 19e en vroeg 20e eeuwse architectuur en wordt de Helderse identiteit onderstreept met maritieme en nautische versieringen.

Door de variëteit in hoogtes, de diversiteit in gevelbekleding en de bijzondere nautische kenmerken krijgt ieder gedeelte van Halter Bellevue haar eigen uitstraling. Zo is het 6 verdieping tellende witte appartementengebouw voorzien van oplichtende indicatielichten en een in tegenlicht zichtbare 19e eeuwse zeeman. Krijgen de voordeuren van de woningen aan de Prins Hendriklaan versierselen gebaseerd op de gala uniformen van de Marine en is het appartementsgebouw aan de Spoorstraat voorzien van twee schilden met gotische zeeridders.

De 36 woningen zijn voorzien van een woonkamer met open keuken, badkamer en minimaal 2 slaapkamers. Verdeeld over het complex zijn er gelijkvloerse appartementen en appartementen met twee etages beschikbaar. Alle appartementen beschikken over een buitenruimte en een berging. Door gebruik te maken van pv-panelen en warmtepompinstallaties en de zeer goed geïsoleerde gevels en daken zijn alle woningen zeer energiezuinig.

Het binnenterrein bestaat uit circa 60 openbare parkeerplaatsen en is te bereiken door twee prachtig vormgegeven poorten. Het poortgebouw aan de Prins Hendriklaan de prins omgeven met al zijn medailles en versierselen. Op een speciaal vervaardigd tegeltableau laat het poortgebouw nabij de Spoorstraat de beslissende zeeslag bij Kijkduin van 21 augustus 1673 zien.

Duurzaam en natuurvriendelijk

Met de verhuizing van de McDonald’s naar de commerciële ruimte van 450m2 op de hoek Spoorstraat/Prins Hendriklaan is het mogelijk om op termijn het stadspark door trekken vanaf het Julianaplein tot aan de dijk. Hiermee kan de lang gewenste groene verbinding van het stadshart met de zee afgerond gaat worden.

Halter Bellevue is naast duurzaam ook zeer natuurvriendelijk. Op diverse plekken zijn in de gevels speciale neststenen voor vleermuizen, neststenen voor bijen en nestkasten voor vogels ingemetseld. Daarnaast worden toekomstige bewoners gestimuleerd en geadviseerd om groen in de buitenruimte te gebruiken en overwegen we om insectenhotels op het binnenplein te plaatsen. 

Helder Vastgoed Bv verwacht begin 2023 met de bouw te beginnen, deze duurt ongeveer 1,5 jaar. De woningen zijn in principe voor de verhuur bestemd. Daar het bouwen fors duurder is geworden kan het zijn dat een deel van de woningen uiteindelijk in een hogere huurklasse komt of wordt verkocht. De huurprijzen worden in een later stadium vastgesteld.

De komende jaren bouwt Helder Vastgoed BV meer dan 400 (sociale) huur- en koopwoningen in Den Helder om de woningnood aan te pakken en de doorstroming te bevorderen. 

Afbeelding
Bodemdierendagen bij De Helderse Vallei Algemeen 22 sep, 14:42
Afbeelding
Gratis rondleiding door de binnenstad van Den Helder Algemeen 22 sep, 10:19
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Afbeelding
Najaarsschouw komt eraan: is uw sloot al schoon? Algemeen 20 sep, 11:34
Afbeelding
Van Tolstoj tot Van Gogh Kunst en Cultuur cursus Partnerbijdrage 19 sep, 16:42
Afbeelding
Griezelige Halloweenmarkt in de binnenstad van Den Helder Algemeen 19 sep, 15:40
Afbeelding
Puberexpert Marina van der Wal in School 7 Den Helder Algemeen 19 sep, 13:28
Afbeelding
Leefstijlweek voor inwoners van Den Helder die gezonder willen leven Algemeen 19 sep, 11:52
Afbeelding
Online kunstlezing Andalusië Algemeen 19 sep, 11:47
Afbeelding
De vt wonen&design beurs is terug van weggeweest! Winkelen 16 sep, 11:00
Afbeelding
Feestelijke opening boekentrap in Nieuw Den Helder Algemeen 16 sep, 10:00
Afbeelding
Man te water in Den Helder, geholpen door buurtbewoner 112-nieuws 16 sep, 02:06
Afbeelding
Gemeente Den Helder verhoogt budget Woonlening met € 750.000 Algemeen 15 sep, 14:09
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.