Isoleer je muren
Isoleer je muren (Foto: Pexels)

Ton extra voor subsidie woningisolatie in Den Helder

Algemeen

DEN HELDER - De gemeente Den Helder trekt dit jaar € 100.000 extra uit voor de subsidie op isolatiemaatregelen aan woningen. Dit bedrag komt bovenop de ton die eerder beschikbaar was gesteld. Maar door de vele aanvragen was dat geld al binnen zes maanden helemaal op. 

De gemeente besloot de subsidiepot aan te vullen, omdat ze energiebesparing actief wil stimuleren. “We zijn blij dat veel inwoners aan de slag gaan om hun woning te verduurzamen en de subsidie hebben aangevraagd. Om nog meer mensen een financieel steuntje in de rug te geven bij het energiezuinig maken van hun huis is extra geld beschikbaar gesteld”, licht wethouder Duurzaamheid Remco Duijnker het besluit toe. “Juist isoleren is (bijna) altijd goed om te doen en helpt om het energieverbruik en de energierekening naar beneden te brengen.” 

Voorwaarden subsidie

Inwoners kunnen de subsidie krijgen voor het isoleren van hun spouwmuren, gevel, vloer of bodem en het vervangen van kozijnen en beglazing. De gemeente betaalt met de subsidie tot 30% mee aan de isolatie, met een maximum van € 500. Wel zijn er voorwaarden aan de subsidie. Inwoners mogen bijvoorbeeld de isolatiemaatregel pas uitvoeren nadat de gemeente de subsidieaanvraag heeft goedgekeurd. Meer voorwaarden staan op de website www.denhelder.nl/energiesubsidie. Voor de subsidie geldt verder: op is op. 

Woonlening 

Naast de isolatiesubsidie heeft de gemeente Den Helder andere regelingen om inwoners op weg te helpen. Zo is het mogelijk geld te lenen voor het verduurzamen van een woning. Een BKR-toetsing is onderdeel van de aanvraag. Meer informatie is te vinden op www.denhelder.nl/woonlening. Ook zijn er landelijke subsidies. Een overzicht van alle mogelijke regelingen krijgt u als u de subsidiecheck doet op de website van het Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck

Nog vragen?

Wie vragen heeft over de subsidies en regelingen of over isolatiemaatregelen, kan contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket: www.duurzaambouwloket.nl/den-helder. Het loket is bereikbaar via telefoonnummer 0223-208 000 en het contactformulier op de website: www.duurzaambouwloket.nl/contact. Het advies is gratis voor inwoners van de gemeente Den Helder

Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Ongeluk op N250, met beknelling 112-nieuws 23 sep, 17:33
Afbeelding
Stuur ons de mooiste foto van jou en je huisdier! Algemeen 22 sep, 16:08
Afbeelding
Rijkswerf Willemsoord werd 200 jaar geleden gebouwd op bevel van Napoleon Algemeen 22 sep, 14:54
Afbeelding
Basisschool De Meerpaal en De Vlieberg in Noord-Holland winnen een ANWB Verkeersplein Algemeen 22 sep, 14:44
Afbeelding
Bodemdierendagen bij De Helderse Vallei Algemeen 22 sep, 14:42
Afbeelding
Gratis rondleiding door de binnenstad van Den Helder Algemeen 22 sep, 10:19
Afbeelding
Het accentueren van je natuurlijke schoonheid Algemeen 22 sep, 09:02
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Afbeelding
Najaarsschouw komt eraan: is uw sloot al schoon? Algemeen 20 sep, 11:34
Afbeelding
Van Tolstoj tot Van Gogh Kunst en Cultuur cursus Partnerbijdrage 19 sep, 16:42
Afbeelding
Griezelige Halloweenmarkt in de binnenstad van Den Helder Algemeen 19 sep, 15:40
Afbeelding
Puberexpert Marina van der Wal in School 7 Den Helder Algemeen 19 sep, 13:28
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.