Het dier van de week is Flappie

Algemeen
Flappie
Flappie (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Flappie is een leuk konijntje, een kleine middelmaat, wit met een bijzondere aftekening rondom de ogen en iets langere plukjes haar bij hoofd en hals. Het is een rammetje met geboortedatum: 20-04-2021, inmiddels gecastreerd en klaar om een leuke jongedame te ontmoeten.

Het diertje is in het asiel gekomen wegens persoonlijke omstandigheden van zijn baasje. Er was ook een klein kindje in huis, daar had Flappie een beetje moeite mee. Niet dat hij onaardig deed maar zo’n wezentje dat iets van je wil, dat vond hij toch wel lastig. Oppakken vindt hij heel erg spannend, eigenlijk zoals heel veel konijnen. Als binnen konijn werd hij met recht als huisdier gehouden. Gelukkig mocht hij regelmatig vrij van beperkingen in huis rond lopen. Van blijdschap maakt hij dan van die vreugdesprongen, heel schattig om te zien. Natuurlijk kan hij op termijn prima aan het buitenleven wennen maar dan moeten de nachten nog wel iets warmer worden. Zijn vachtje is immers ingesteld op een behaaglijke huiskamertemperatuur.

Met het kennismaken in het asiel valt op dat Flappie een beetje ‘kat-uit-de-boom-kijk-type’ is. Van een afstandje beschouwt hij de uitgestoken hand, snuffelt een beetje in de buurt en behoudt een wat gereserveerde houding.

 Met lekkere hapjes komt hij snel dichterbij en wil hij soms wat hebberig reageren. Hij is inmiddels gewend aan Selective konijnenbrokjes aangevuld met voldoende vers hooi en fris water wat rustig in een drinkflesje gegeven mag worden. Voeg daaraan toe wat groente zoals andijvie, wortel of witlof, alles wat nodig is om een gezond konijntje te blijven. Zo af en toe hebben zijn wat langere lokken een kambeurtje nodig maar dat is zeker niet arbeidsintensief te noemen.

Heeft u die knappe, leuke konijnenvrouw om Flappie gelukkig te maken? En natuurlijk alle ruimte voor een prettig konijnenleven? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken alleen op afspraak. info@schuthok.nl.