Flappie
Flappie (Foto: aangeleverd)

Het dier van de week is Flappie

Algemeen

DEN HELDER - Flappie is een leuk konijntje, een kleine middelmaat, wit met een bijzondere aftekening rondom de ogen en iets langere plukjes haar bij hoofd en hals. Het is een rammetje met geboortedatum: 20-04-2021, inmiddels gecastreerd en klaar om een leuke jongedame te ontmoeten.

Het diertje is in het asiel gekomen wegens persoonlijke omstandigheden van zijn baasje. Er was ook een klein kindje in huis, daar had Flappie een beetje moeite mee. Niet dat hij onaardig deed maar zo’n wezentje dat iets van je wil, dat vond hij toch wel lastig. Oppakken vindt hij heel erg spannend, eigenlijk zoals heel veel konijnen. Als binnen konijn werd hij met recht als huisdier gehouden. Gelukkig mocht hij regelmatig vrij van beperkingen in huis rond lopen. Van blijdschap maakt hij dan van die vreugdesprongen, heel schattig om te zien. Natuurlijk kan hij op termijn prima aan het buitenleven wennen maar dan moeten de nachten nog wel iets warmer worden. Zijn vachtje is immers ingesteld op een behaaglijke huiskamertemperatuur.

Met het kennismaken in het asiel valt op dat Flappie een beetje ‘kat-uit-de-boom-kijk-type’ is. Van een afstandje beschouwt hij de uitgestoken hand, snuffelt een beetje in de buurt en behoudt een wat gereserveerde houding.

 Met lekkere hapjes komt hij snel dichterbij en wil hij soms wat hebberig reageren. Hij is inmiddels gewend aan Selective konijnenbrokjes aangevuld met voldoende vers hooi en fris water wat rustig in een drinkflesje gegeven mag worden. Voeg daaraan toe wat groente zoals andijvie, wortel of witlof, alles wat nodig is om een gezond konijntje te blijven. Zo af en toe hebben zijn wat langere lokken een kambeurtje nodig maar dat is zeker niet arbeidsintensief te noemen.

Heeft u die knappe, leuke konijnenvrouw om Flappie gelukkig te maken? En natuurlijk alle ruimte voor een prettig konijnenleven? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken alleen op afspraak. info@schuthok.nl.

Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Ongeluk op N250, met beknelling 112-nieuws 23 sep, 17:33
Afbeelding
Stuur ons de mooiste foto van jou en je huisdier! Algemeen 22 sep, 16:08
Afbeelding
Rijkswerf Willemsoord werd 200 jaar geleden gebouwd op bevel van Napoleon Algemeen 22 sep, 14:54
Afbeelding
Basisschool De Meerpaal en De Vlieberg in Noord-Holland winnen een ANWB Verkeersplein Algemeen 22 sep, 14:44
Afbeelding
Bodemdierendagen bij De Helderse Vallei Algemeen 22 sep, 14:42
Afbeelding
Gratis rondleiding door de binnenstad van Den Helder Algemeen 22 sep, 10:19
Afbeelding
Het accentueren van je natuurlijke schoonheid Algemeen 22 sep, 09:02
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Afbeelding
Najaarsschouw komt eraan: is uw sloot al schoon? Algemeen 20 sep, 11:34
Afbeelding
Van Tolstoj tot Van Gogh Kunst en Cultuur cursus Partnerbijdrage 19 sep, 16:42
Afbeelding
Griezelige Halloweenmarkt in de binnenstad van Den Helder Algemeen 19 sep, 15:40
Afbeelding
Puberexpert Marina van der Wal in School 7 Den Helder Algemeen 19 sep, 13:28
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.