Zwerftocht door de Grafelijkheidsduinen bij Den Helder

Algemeen
Zwerftocht
Zwerftocht (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Wandel zaterdagmiddag 20 augustus mee met de gidsen van Landschap Noord-Holland door de Grafelijkheidsduinen.
Bij deze zwerf- en ontdekkingstocht staat de dynamiek van dit gebied bij Den Helder centraal. Onderweg bij deze wandeling door de Grafelijkheidsduinen hoor en zie je meer over dit gebied.


Wat bijvoorbeeld niet direct opvalt zijn de vele bijzondere relaties die de planten en dieren hier met elkaar en met het landschap hebben. De tapuit kan bijvoorbeeld niet zonder het duinkonijn en het icarusblauwtje niet zonder de gele rolklaver. En wist je dat het in de duinen op sommige plekken wel meer dan 60 graden Celsius kan worden? Hoe wapenen planten zoals buntgras en zomersneeuw zich hiertegen?


Ook bijzonder, libellen en juffers profiteren nu nog van bomkraters uit de Tweede Wereldoorlog. Kortom, jouw nieuwsgierigheid wordt bij deze boeiende wandeling geprikkeld en gevoed. Je loopt buiten de gebaande paden dus trek goede wandelschoenen aan. Bij zonnige omstandigheden is zonnebrand en dekkende kleding aan te raden. Neem iets te eten en te drinken mee voor onderweg. Heb je een verrekijker, neem die dan mee. En vergeet je fototoestel niet. Er is ook een Duitstalige gids aanwezig.
Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl.