Dier van de week: Joep

Algemeen
Joep
Joep (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Joep is een leuke wit grijze kater, keurig gecastreerd met geboortedatum: 01-04-2019. Als katje van 8 weken in huis gekomen waar hij gezellig leefde totdat er werd een baby werd geboren en dat veroorzaakte stress. Niet alleen positieve stress bij de mama en papa maar ook negatieve stress bij Joep wat zich uitte in plassen tegen alles wat met de kleine te maken heeft. Dat niemand daar erg blij van werd is wel voor te stellen. 

Hoewel de eigenaar de urine ook al had laten controleren zijn we graag eigenwijs en hebben wij dat ook nog eens laten doen. Maar nee, geen blaasontsteking, geen blaasgruis, niets medisch aan de hand. En eerlijk is eerlijk, er zijn ook geen meldingen van buiten de bak plassen meer. Ook niet nu hij gewoon los in de kattenkamer rondloopt. Hij wil wel graag een grote kattenbak om over het randje plassen te voorkomen. Voor Joep geen baby’s in huis of kleine kindjes. Wat oudere kinderen, vanaf 7 jaar en ouder is geen probleem leert de informatie.

Het is duidelijk een extraverte persoonlijkheid wat op de foto’s ook goed te zien is. Stilzitten en mooi kijken is niet aan hem besteedt, hij komt knuffelen, loopt om je heen te kroelen, rolt ondersteboven. Ergens iets met Joep en een meloen of zoiets, grijns. In het asiel staat hij ook voor je het door hebt gezellig op de gang waar hij alles eens nauwkeurig gaat besnuffelen. Zo’n type dus, niet snel onder de indruk. Ook naar soortgenoten zien we vergelijkbaar gedrag, hij maakt graag contact en is verbaasd als de andere kat in kwestie daar luid en duidelijk nee op zegt. Overigens motiveert hem dat niet om andere keuzes te maken, Joep blijft blijmoedig onder alles. De omgang met honden is niet bekend maar het zou zomaar best goed kunnen gaan.

Dat binnen zitten heeft hij wel gehad, in zijn nieuwe woonomgeving wil hij graag buiten de buurt verkennen. Gebruikt zowel de kattenbak (open bak of kattenbak met bovenkap zonder klepje) als de buitenomgeving om zijn behoeften te doen. Eet met smaak gewone brokjes, was Purina One brokjes gewend in combinatie met af en toe een beetje zacht. Serieuze waarschuwing: Joep reageert slecht op veelgebruikte vlooienmiddelen zoals Stronghold en Advantage. Het geeft bij hem een reactie met schuimbekken en omvallen, heel eng. Credelio (tegen vlooien) en Milbemax (ontworming) gaat wel goed, iets om te onthouden.

Past bij u een leuke aanwezige kat en bent u uit de kleine kindjes of heeft u daar geen wens toe? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak. info@schuthok.nl.

Afbeelding