Joep
Joep (Foto: aangeleverd)

Dier van de week: Joep

Algemeen

DEN HELDER - Joep is een leuke wit grijze kater, keurig gecastreerd met geboortedatum: 01-04-2019. Als katje van 8 weken in huis gekomen waar hij gezellig leefde totdat er werd een baby werd geboren en dat veroorzaakte stress. Niet alleen positieve stress bij de mama en papa maar ook negatieve stress bij Joep wat zich uitte in plassen tegen alles wat met de kleine te maken heeft. Dat niemand daar erg blij van werd is wel voor te stellen. 

Hoewel de eigenaar de urine ook al had laten controleren zijn we graag eigenwijs en hebben wij dat ook nog eens laten doen. Maar nee, geen blaasontsteking, geen blaasgruis, niets medisch aan de hand. En eerlijk is eerlijk, er zijn ook geen meldingen van buiten de bak plassen meer. Ook niet nu hij gewoon los in de kattenkamer rondloopt. Hij wil wel graag een grote kattenbak om over het randje plassen te voorkomen. Voor Joep geen baby’s in huis of kleine kindjes. Wat oudere kinderen, vanaf 7 jaar en ouder is geen probleem leert de informatie.

Het is duidelijk een extraverte persoonlijkheid wat op de foto’s ook goed te zien is. Stilzitten en mooi kijken is niet aan hem besteedt, hij komt knuffelen, loopt om je heen te kroelen, rolt ondersteboven. Ergens iets met Joep en een meloen of zoiets, grijns. In het asiel staat hij ook voor je het door hebt gezellig op de gang waar hij alles eens nauwkeurig gaat besnuffelen. Zo’n type dus, niet snel onder de indruk. Ook naar soortgenoten zien we vergelijkbaar gedrag, hij maakt graag contact en is verbaasd als de andere kat in kwestie daar luid en duidelijk nee op zegt. Overigens motiveert hem dat niet om andere keuzes te maken, Joep blijft blijmoedig onder alles. De omgang met honden is niet bekend maar het zou zomaar best goed kunnen gaan.

Dat binnen zitten heeft hij wel gehad, in zijn nieuwe woonomgeving wil hij graag buiten de buurt verkennen. Gebruikt zowel de kattenbak (open bak of kattenbak met bovenkap zonder klepje) als de buitenomgeving om zijn behoeften te doen. Eet met smaak gewone brokjes, was Purina One brokjes gewend in combinatie met af en toe een beetje zacht. Serieuze waarschuwing: Joep reageert slecht op veelgebruikte vlooienmiddelen zoals Stronghold en Advantage. Het geeft bij hem een reactie met schuimbekken en omvallen, heel eng. Credelio (tegen vlooien) en Milbemax (ontworming) gaat wel goed, iets om te onthouden.

Past bij u een leuke aanwezige kat en bent u uit de kleine kindjes of heeft u daar geen wens toe? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak. info@schuthok.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Kopstaartbotsing bij Julianadorp 112-nieuws 3 okt, 08:49
Afbeelding
Brand in keuken van appartement in Den Helder 112-nieuws 2 okt, 12:55
Afbeelding
Flat beschoten in Den Helder 112-nieuws 1 okt, 22:06
Afbeelding
Lancering special Rodi Wonen i.s.m. vt wonen&design beurs! Huis 30 sep, 10:05
Afbeelding
Ruik, proef en ervaar verschillende culturen in Hotel Den Helder Algemeen 29 sep, 12:56
Afbeelding
Voel de passie van het vak tijdens een behandeling bij SILKY SMOOTH Partnerbijdrage 29 sep, 10:47
Afbeelding
Start van nieuw keuzevak op het mbo: maritieme drones Algemeen 27 sep, 14:03
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Ongeluk op N250, met beknelling 112-nieuws 23 sep, 17:33
Afbeelding
Stuur ons de mooiste foto van jou en je huisdier! Algemeen 22 sep, 16:08
Afbeelding
Rijkswerf Willemsoord werd 200 jaar geleden gebouwd op bevel van Napoleon Algemeen 22 sep, 14:54
Afbeelding
Basisschool De Meerpaal en De Vlieberg in Noord-Holland winnen een ANWB Verkeersplein Algemeen 22 sep, 14:44
Afbeelding
Bodemdierendagen bij De Helderse Vallei Algemeen 22 sep, 14:42
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.