Dag van de duinen: gratis excursies rondom 45-jarig jubileum Duinbehoud

Algemeen
Tijdens de Dag van de Duinen, zaterdag 17 september, vraagt Duinbehoud extra aandacht voor de kwetsbaarheid van de duinen.
Tijdens de Dag van de Duinen, zaterdag 17 september, vraagt Duinbehoud extra aandacht voor de kwetsbaarheid van de duinen. (Foto: Duinbehoud)

REGIO - Tijdens de Dag van de Duinen, zaterdag 17 september, vraagt Duinbehoud extra aandacht voor de kwetsbaarheid van de duinen en vieren ze graag samen met onze lezers hun 45-jarig bestaan met een gratis excursies.

Ga op pad met een echte duinkenner en ontdekt tijdens de wandeling de veelheid aan planten en dieren in de duinen. Een leerzame en leuke ervaring is gegarandeerd. Er zijn verschillende excursies, onder andere de volgende:

Wijk aan Zee: begrazing in het Noordhollands Duinreservaat

Grote delen van het Noordhollands Duinreservaat is de afgelopen jaren in begrazing genomen, dit gebeurde naar aanleiding van de verdwijning van het konijn. Je kunt Schotse Hooglanders, Exmoor pony’s en plaatselijk ook bontvee, schapen en Hollandse landgeiten tegenkomen in het gebied. Op deze excursie word je meegenomen op een wandeling met een PWN boswachter en duinconsulent Hans Turlings.

Zaterdag 17 september van 10.00 tot 11.30 uur.

Jutten met Stichting Juttersgeluk

Door samen het strand schoon te maken voorkomen we dat bijvoorbeeld plastic (juist die héle kleine stukjes!) weer in zee terecht komt of, nog vervelender, door vogels als voedsel worden gezien. Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken!

Vrijdag 16 september van 9.45 tot 11.00 uur.

Texel: wadexcursie

Bij een bezoek aan Texel mag deze beleving niet ontbreken: de wadexcursie. Met (hoge) laarzen of oude veterschoenen gaan we door het slik het wad op. Intussen ontdekken we het unieke leven in dit werelderfgoed. Met respect voor de natuur zal duinconsulent Marcel Wijnalda u wegwijs maken en je maakt een herinnering om nooit meer te vergeten.

Zaterdag 17 september van 18.15 tot 20.15 uur.

Aanmelden

Aanmelden voor een van de activiteiten doe je hier