Den Helder hangt de slingers op, Woningstichting bestaat 100 jaar

Algemeen
Close Act
Close Act (Foto: Ed den Hartog)

DEN HELDER - Drie dagen lang parades, theaterfestivals en optredens op Willemsoord en in het stadshart. Op 26, 27 en 28 augustus staat Den Helder in het teken van het feest 100 jaar Woningstichting. 

Door: Oesha van Dijk

De woningstichting bestaat 100 jaar

Al een eeuw lang speelt Woningstichting Den Helder een belangrijke rol in de huisvesting van de inwoners van Den Helder. Ze bouwen, onderhouden, renoveren, slopen en verduurzamen woningen. Dit jaar bestaat de Woningstichting 100 jaar, dat wordt groots gevierd met 45 artiesten en vermakelijke acts door de binnenstad en op Willemsoord.

Frank Kramer, Financieel Directeur en Voorzitter van het organisatiecomité: ‘’Vrijdagavond is de opening van het feest en dat wordt echt een spektakel met Close Act. Dit zijn acrobaten en artiesten die op 16 meter hoogte een show weggeven. Ze gaan ook dwars door het publiek heen en zo worden zij ook onderdeel van de act. Dit is heel bijzonder.’’

Activiteiten

In het weekend zijn er optredens van Trijntje Oosterhuis tot 0G3NE en van Merol tot Queen Must Go On. Voor elke leeftijd zit er wel wat bij. Naast de optredens wordt tussen 16:00 - 20:00 uur Willemsoord omgetoverd in circus sferen. 

We willen het samen met de inwoners vieren

Circusdrome maakt korte voorstellingen voor een klein publiek en duren slechts enkele minuten. Belangrijke ingrediënten zijn humor, illusie en circuskunst. Op zaterdag vertrekt de parade om 14:30 uur vanaf het Stadspark en eindigt op Willemsoord. De avonden worden om 21:45 uur afgesloten met een feestelijke lasershow.

Frank vervolgt: ‘’Het motto van het 100 jaar Woningstichting is dat we het samen willen vieren met de inwoners van Den Helder. 35 procent van de woningen in Den Helder wordt door ons beheerd, net zoals de scholen en de mooiste bibliotheek van de wereld. Er zijn weinig woningcorporaties zo aanwezig en verbonden met inwoners van een stad. Dus, als we wat te vieren hebben, dan wel samen met de inwoners.’’

Bekende artiesten, een parade en een circusact. Eén groot feest

Het programma

Kijk voor het hele programma op www.wsdh.nl of kijk in de Feesteditie Woonmagazine van de Woningstichting.









Parade