Anna is het dier van de week

Algemeen
Anna
Anna (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Anna is een knap zwart wit poesje, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 06-07-2019. Het is een tenger klein katje met al een carrière als moedertje achter de rug. Ze werd gevonden in de achtertuin van de vinder waar ze met 3 schattige net geboren kittens liep te slepen, op zoek naar een veilig plekje. Tijd voor actie want veilig binnenshuis groot groeien is vele malen beter. In een gezellig gastgezin was de familie van harte welkom, de kinders zijn inmiddels geplaatst en nu is Anna zelf aan de beurt.

In het eerste contact laat ze merken het best wel spannend te vinden, ze gaat dan wat blazen. Rustig je hand aanbieden zodat ze even kan snuffelen, daarna mag je haar aaien en wow wat kan ze prachtig kopjes geven, ontroerend. Inmiddels is ze aan het wennen in de open kattenkamer waar ze nu een veilig plekje heeft opgezocht maar geef het tijd en ze komt wel tevoorschijn. Grote kans dat ze na plaatsing soortgelijk gedrag laat zien, eerst onderduiken, daarna voorzichtig op ontdekkingstocht en langzaam steeds meer vertrouwd. De eigen hond van het gastgezin viel ook in de categorie: spannend maar niet vreselijk eng. In theorie zou een match met een katvriendelijke niet al te drukke hond mogelijk kunnen zijn. Het hoeft niet natuurlijk.

De omgang met kinderen is niet bekend, wellicht dat iets ouder (10+) best zou kunnen. Hele kleine kindjes is misschien een wat minder goede match met alle bijbehorende drukte. Ze is keurig zindelijk en medisch in orde. Als gevolg van de narcose voor de castratie en wellicht ook de stress van het asiel is Anna behoorlijk aan het verharen geslagen. Ze laat letterlijk alles los. We verwachten dat het zich snel stabiliseert en haar vachtje gewoon de normale verharing in gaat. Geen specifieke dieeteisen, gewoon een goed merk kattenbrokjes met wat zacht is toereikend. Eenmaal gewend wil ze graag een rondje door de buurt, achter de vliegjes aan.

Bent u al verliefd geworden? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak. info@schuthok.nl