Van links naar rechts: Pieter Kos Wethouder (onderwijs), Rob van Zonneveld Directeur basisschool De Meerpaal en Sebastiaan Laarman Manager maatschappelijke projecten.
Van links naar rechts: Pieter Kos Wethouder (onderwijs), Rob van Zonneveld Directeur basisschool De Meerpaal en Sebastiaan Laarman Manager maatschappelijke projecten. (Foto: aangeleverd)

Basisschool De Meerpaal en De Vlieberg in Noord-Holland winnen een ANWB Verkeersplein

Algemeen

DEN HELDER - De winnaars van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Noord-Holland zijn basisschool De Meerpaal en basisschool De Vlieberg in Den Helder. Vandaag werden de ANWB Verkeerspleinen feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Annemarie Gerards en Sebastiaan Laarman van de ANWB.

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen.

Basisschool De Meerpaal biedt passend onderwijs aan leerlingen die belemmeringen ondervinden in hun leer- en ontwikkelingsproces van 4 tot 20 jaar. “Onze school staat aan een drukke weg. Er is veel verkeer, geen zebrapad in de buurt en daardoor weinig overzicht. Kortom, de verkeersveiligheid rondom onze school is slecht”, vertelt Rob van Zonneveld, directeur van de school. “De leerlingen worden gebracht en gehaald met het leerlingenvervoer of door hun ouders. Sommigen komen op de fiets. We willen de kinderen zo zelfredzaam mogelijk maken, zodat ze kunnen functioneren in de maatschappij”.

Basisschool De Vlieberg is de winnaar van de extra actie, ANWB-medewerkers hebben hun stem uitgebracht voor een school die een ANWB Verkeersplein verdient. “De school ligt aan een drukke doorgaande weg en in de wijk fietsen de kinderen grotendeels op de weg”, vertelt Simone Zandbergen-Tot, directeur van de school. “Daarom zijn wij super blij dat de kinderen nu in een veilige omgeving kunnen oefenen!”

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht.

Voor meer informatie kijk op: www.anwb.nl/verkeerspleinen.

Afbeelding
Hotels in Den Helder | Overnachten in Den Helder Algemeen 29 nov, 15:29
Afbeelding
Natuureducatielessen op Thijsseschool op Texel en in Den Helder Algemeen 29 nov, 11:49
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Thuis natuurlijke cosmetica maken met De Helderse Vallei Algemeen 28 nov, 13:51
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59
Afbeelding
Schaatsen met een beperking in Den Helder Algemeen 28 nov, 09:33
Afbeelding
Beeld weer terug in Den Helder Algemeen 28 nov, 09:26
Afbeelding
Achter de coulissen bij Theater de Kampanje - een interview met theaterdirecteur Arjaen Kersten Cultuur 24 nov, 15:38
Afbeelding
Oliebollenkramen Den Helder 2022: de lekkerste oliebollen haal je hier Algemeen 24 nov, 15:10
Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Vrouw uit zee gehaald bij Den Helder 112-nieuws 23 nov, 16:18
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.