Basisschool De Meerpaal en De Vlieberg in Noord-Holland winnen een ANWB Verkeersplein

Algemeen
Van links naar rechts: Pieter Kos Wethouder (onderwijs), Rob van Zonneveld Directeur basisschool De Meerpaal en Sebastiaan Laarman Manager maatschappelijke projecten.
Van links naar rechts: Pieter Kos Wethouder (onderwijs), Rob van Zonneveld Directeur basisschool De Meerpaal en Sebastiaan Laarman Manager maatschappelijke projecten. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - De winnaars van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Noord-Holland zijn basisschool De Meerpaal en basisschool De Vlieberg in Den Helder. Vandaag werden de ANWB Verkeerspleinen feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Annemarie Gerards en Sebastiaan Laarman van de ANWB.

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen.

Basisschool De Meerpaal biedt passend onderwijs aan leerlingen die belemmeringen ondervinden in hun leer- en ontwikkelingsproces van 4 tot 20 jaar. “Onze school staat aan een drukke weg. Er is veel verkeer, geen zebrapad in de buurt en daardoor weinig overzicht. Kortom, de verkeersveiligheid rondom onze school is slecht”, vertelt Rob van Zonneveld, directeur van de school. “De leerlingen worden gebracht en gehaald met het leerlingenvervoer of door hun ouders. Sommigen komen op de fiets. We willen de kinderen zo zelfredzaam mogelijk maken, zodat ze kunnen functioneren in de maatschappij”.

Basisschool De Vlieberg is de winnaar van de extra actie, ANWB-medewerkers hebben hun stem uitgebracht voor een school die een ANWB Verkeersplein verdient. “De school ligt aan een drukke doorgaande weg en in de wijk fietsen de kinderen grotendeels op de weg”, vertelt Simone Zandbergen-Tot, directeur van de school. “Daarom zijn wij super blij dat de kinderen nu in een veilige omgeving kunnen oefenen!”

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht.

Voor meer informatie kijk op: www.anwb.nl/verkeerspleinen.