Ruik, proef en ervaar verschillende culturen in Hotel Den Helder

Algemeen
Lode Simons, Frans Lewakabessy, Brian Leepel, Richard Portier en Hans Jansen vormen samen de Wipe Out Selection
Lode Simons, Frans Lewakabessy, Brian Leepel, Richard Portier en Hans Jansen vormen samen de Wipe Out Selection (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Dit weekend staat in het teken van de Pasar Malam Fusion. Een Pasar Malam (Indonesisch/Maleis voor avondmarkt) is in Indonesië een markt die ‘s avonds bruist. Indo’s verkopen er groente, fruit en andere etenswaren, maar ook speelgoed, kleding en muziek. Het is een markt voor koopjes. Naast de avondhandel fungeert een Pasar Malam vaak ook als toeristische attractie.

Door: Oesha van Dijk

Een Pasar Malam in Nederland is een soortgelijke markt, hoewel die lang niet alleen ‘s avonds wordt gehouden. Het is een ontmoetingsplaats voor alles wat met Indonesië en de Indonesische of Indische cultuur te maken heeft. Op de Pasar Malam serveren ze vanuit eetkraampjes of foodtrucks heerlijke, snacks en desserts.

In Hotel Den Helder wordt de Pasar Malam Fusion gehouden. Naast Indonesische en Molukse stands zijn er ook invloeden vanuit Suriname, Afrika, de Antillen, Japan, Turkije en meer. Het programma zit boordevol muziek, dans, interessante workshops en demo’s. Naast het vermaak zijn er ook veel foodkraampjes waar je lekkere dingen kunt halen zoals Nasi Rames, Sushi, Turks fruit, Roti, Bara’s en Indische snacks zoals lumper, risolles en nog veel meer. De gezellige markt bestaat uit diverse kramen met kleurrijk koopwaar uit alle windstreken zoals batiks, beeldjes en kristallen. Op de markt kun je ook je toekomst laten voorspellen of even heerlijk ontspannen door een Thaise massage. De Pasar Malam Fusion wordt op 1 oktober om 12:00 uur geopend door wethouder Fotigui Camara van de Gemeente Den Helder.

Laat je toekomst voorspellen en geniet van heerlijk eten

Optredens

Met optredens van onder andere: Indorock band Wipe Out Selection, Tyar Zitter (bekend van The Voice Kids) Johnny & Jopie Manuhutu van Massada, dansgroep Arena Budaya, The Streetrollers, dansgroep Hawaiïan Fantasy, de band Dja Faya, zangeres Shanelle de Lannoy en Senja Sargeant (beide bekend van The Voice) Gordon Smith en Lenny Keylard[RB|RM1] . De MoreFire Brassband en Perguruan Pencak Silat Manyang geven demonstraties van dé verdedigingskunst/vechtsport van Indonesië.

Toegang en adres

De toegang bedraagt € 7,50 per dag of € 11,00 voor een Passe Partout. Tickets koop je via https://Pasar.eventgoose.com. 


Hotel Den Helder
Marsdiepstraat 2, Den Helder.

Volg de organisatie via FaceBook @pasarmalamfusion.

Stand met kleurrijk koopwaar