Nieuwe kringloop in Den Helder: ‘Samen maken we de wereld mooier én duurzamer’

Algemeen
De zusjes Sanne en Jasmijn in Kringloop Mooier.
De zusjes Sanne en Jasmijn in Kringloop Mooier. (Foto: Pers Bureau Dasbach)

DEN HELDER - Jasmijn (27) en Sanne (30) zijn twee enthousiaste zussen die het roer hebben omgegooid. Vandaag, op 28 oktober, is Den Helder een kringloopwinkel rijker. De meiden zijn het gezicht van Kringloop Mooier. 

Door: Oesha van Dijk

Sanne was werkzaam als styliste en Jasmijn in HR. Ze vertellen: ‘’We wilden meer maatschappelijk betrokken zijn. We zijn zoveel uur per week bezig met werk en vroegen ons af wat we nu eigenlijk bijdragen aan de maatschappij. Hoe kunnen we met onze interesses en talenten iets maatschappelijks doen? Een kringloop kwam al snel bij ons in gedachten. We vinden kringlopen allebei erg leuk en we hebben een passie voor hergebruik.”

‘Ideaal voor je december-inkopen’

Kringloop Mooier ziet er net even anders uit dan de gemiddelde kringloop. Jasmijn: ‘’Wij zijn goed in styling en onze winkel ziet eruit als een ‘normale’ winkel. Geen stoffige kringloop, maar mooi en strak in de lak. We willen ook graag benadrukken dat we geen hippe vintage winkel zijn maar een kringloop, met bijbehorende prijzen. We willen onze klanten graag inspireren met het tweedehands aanbod. Je kunt bij ons terecht voor kleding, huisraad, meubels, kleine apparaten en speelgoed. Winkelen bij een kringloop is duurzaam en ook hard nodig. We zitten laag met onze prijzen, dus denk er ook eens aan om je december-inkopen te doen bij een kringloop. Je kunt bij ons prima terecht om bijvoorbeeld een cadeautje te kopen.”

Sponsorkinderen

“We willen de kringloop koppelen aan een goed doel. Een vriend van ons, Robin, zit in Thailand en zijn doel is om kinderen uit de prostitutie te halen en te voorkomen dat ze daarin terecht komen. Het is een hele kleinschalige organisatie, dus ze kunnen onze hulp goed gebruiken. Kinderprostitutie is een groot probleem in Thailand. De mensen zijn daar zo arm dat kinderen vaak niet naar school gaan. Wij doneren elke maand een bedrag voor onze zogenaamde ‘sponsorkinderen’ die van het bedrag lesgeld en een schooluniform kunnen kopen. Achter de kassa hangen fotolijstjes met onze sponsorkinderen. We beginnen met drie kinderen en we hopen dat we de muur snel kunnen aanvullen met nog meer kinderen.”

‘Het doel is om zoveel mogelijk kinderen te helpen’

Het openingsweekend

De zussen vervolgen: “We openen op vrijdag 28 oktober, de eerste 50 klanten krijgen gratis een warm drankje en op zaterdagmiddag kun je bij ons een gratis suikerspin komen halen. We zijn van dinsdag tot en met zaterdag geopend vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur. Op de koopzondagen zijn we geopend vanaf 12:00 tot 17:00 uur.”

Spullen inleveren

Je kunt op twee locaties spullen inleveren: Den Helder, Keizerstraat 43, en Julianadorp, Malzwin 2201. Meer informatie vind je op de website. Kringloop Mooier haalt ook spullen op.

Ga voor meer informatie naar www.kringloopmooier.nl.

Elk kind verdiend een normale jeugd.