Caroline Bakker, dochter van Hannie Bakker.
Caroline Bakker, dochter van Hannie Bakker. (Foto: Moordcast, Dionne Slagter)

Dochters Hannie Bakker emotioneel in ‘Moordcast’ video Dionne Slagter

Algemeen

WINKEL - De dochters van Hannie Bakker, Caroline en Gonny, vertelden zichtbaar emotioneel over hun moeder en wat er gebeurd is op de noodlottige dag dat ze werd gevonden. Ook spreken ze waarom ze zo graag willen weten wat er nou precies met hun geliefde moeder is gebeurd in de podcast en video ‘Moordcast’ van Dionne Slagter.

Gonny vertelt: “Mijn moeder was een lieve vrouw, een lieve oma en moeder ze deed veel voor ons. je kon altijd alles aan haar vragen. Ze sportte veel, tennis vooral, en paste veel op onze kinderen.  Caroline: “We deden heel veel dingen samen. Even shoppen of een terrasje. We hadden een goede moeder-dochter band. Mijn moeder was een sportieve, lieve vrouw die voor iedereen klaar staat”

Hannie Bakker kwam niet opdagen op Koningsdag

Op woensdag 26 april 2017, is Hannie alleen thuis,  haar man John is samen met hun zoon in frankrijk verblijven voor zaken.   Op deze koningsnacht had Hannie bardienst bij de de tennisvereniging. De bardienst was rustig, ze was vrij snel klaar en ging om 21.15 naar huis. Ze appte hierna nog naar haar dochter en een vriendin, om 21.41 en ze laat ze weten dat ze alweer thuis was. De telefoon is voor het laatst online gekomen om 21.56. Ze gaan ervan uit dat ze haar telefoon heeft weggelegd om te slapen. Dan  breekt koningsdag aan, 27 april 2017.  Hannie heeft afgesproken om met haar dochter Caroline om naar de vrijmarkt te gaan en de kleinkinderen zouden hierbij zijn, een moment om naar uit te kijken dus. Maar Hannie komt niet opdagen op de afgesproken tijd. 

Één grote ravage

Caroline: ‘We zouden met de kids naar het park gaan voor de Koningsspelen. Toen ze niet kwam opdagen belde ik haar een aantal keer, maar ze nam niet op. Op dat moment was ik nog niet bezorgd. Ik dacht dat ze misschien met een vriendin had afgesproken of dat ze nog even in de tuin bezig was en haar telefoon binnen zou liggen, dat gebeurde wel vaker. Uiteindelijk ben ik  toch maar met met drie van haar kleinkinderen in de auto gestapt richting mijn ouderlijk huis, want het duurde wel heel lang. Toen ik de voordeur open deed voelde ik de deur al trekken, het was duidelijk dat er ergens al een andere deur open stond. Ik liep naar binnen en zag meteen dat er iets niet klopte. Ik trof een ravage aan. De kasten en lades waren open getrokken en de tv hing nog half aan de beugel. Ik heb de kinderen in een hoek gezet en gezegd dat ze daar moesten blijven staan . Toen ben ik naar boven gelopen. Ik trof mijn moeder zwaargewond aan op de grond naast haar bed, een deken half over haar heen. Meteen zag ik dat het foute boel was. Het was vreselijk. Dat beeld krijg ik nooit meer van mijn netvlies af. Ze was niet meer aanspreekbaar. Ik belde direct 112. 

Dionne: “Hannie leefde nog, maar haar leven hing aan een zijden draadje. De hulpdiensten waren er gelukkig snel bij, maar haar Hannie was er zo slecht aan toe dat het lastig was om haar op een goede manier uit huis te dragen. Daarom werd ze met een hoogwerker, vanuit de openslaande slaapkamerdeuren naar beneden getakeld. Met een traumahelikopter werd ze met spoed naar het VU gebracht. Daar werd ze met spoed geopereerd.”

Gonny: “ik geloofde het niet, dat het zo ernstig was, dat kwam niet direct binnen. Mijn vader en broer moesten naar Nederland komen uit Frankrijk. Mijn herinneringen aan die dag zijn een beetje vaag, er was zoveel informatie. Ik heb alles in een roes beleefd. Het was gelijk duidelijk dat het geen ongeluk was. Mijn kinderen waren er ook bij toen Caroline mijn moeder vond, want zij hadden die nacht bij haar gelogeerd. Dat was heel moeilijk voor ons. We mochten haar huis niet in, want deze was twee dagen afgesloten voor onderzoek . Mijn vader heeft bij mijn zus geslapen.  Mijn moeder heeft best een tijd in het ziekenhuis gelegen, ze lag in coma. We maakten onderling afspraken dat er elke dag wel iemand bij haar zou zijn.”

We willen dit een plekje kunnen geven

Caroline: “ Ze was in coma en heeft nooit meer iets kunnen zeggen. Haar toestand was op een gegeven moment zo slecht, dat we allemaal afscheid hebben moeten nemen. Het is vreselijk dat de dader nog vrij rond loopt. Dan kunnen we het een soort van plekje geven en de rust weer wat vinden.”

Dionne: “Hannie Bakker vocht wekenlang voor haar leven. Maar de hersenschade die ze had opgelopen wat te ernstig. Op 9 juni 2017 . Zes weken na de inbraak overleed ze in het bijzijn van haar familie.”

Kom alsjeblieft naar voren als je meer weet, het is nooit te laat om hierover te  praten. 

Lees hier meer: https://www.rodi.nl/hollandskroon/319039/moord-op-hannie-bakker-politie-zet-burgernet-voor-het-eerst-in-


Dionne Slagter in gesprek met dochters Hannie Bakker

Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen 2023: overzicht stembureaus in Noord-Holland Politiek 3 feb, 15:07
Afbeelding
Slenteren door Den Helder met Cees Rondèl Algemeen 3 feb, 10:01
Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
Videopresentatie 'Het leven in Den Helder' Algemeen 1 feb, 14:00
Afbeelding
Pilot Welzijn op Recept in Den Helder Algemeen 1 feb, 13:48
Afbeelding
Opening Small Medium Large bij Kunsthal 45 Uit 1 feb, 09:19
Afbeelding
Port of Den Helder officieel partner van Sail Den Helder 2023 Algemeen 31 jan, 17:26
Afbeelding
Bewoners vooroorlogs Oud Den Helder gezocht Algemeen 31 jan, 13:35
Afbeelding
Beameravond Nieuw Den Helder Algemeen 31 jan, 12:44
Afbeelding
Online kunstlezing over Venetië Algemeen 31 jan, 12:01
Afbeelding
Het Gilde van Sinterklaas doneert geld aan goede doelen Algemeen 31 jan, 09:19
Afbeelding
SOS Dolfijn vangt een op Texel gestrande bruinvis op Algemeen 30 jan, 17:22
Afbeelding
Jongeren in de Kop oriënteren zich op beroepskeuze Algemeen 30 jan, 15:15
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.