Dier van de week: Juno

Algemeen
Juno
Juno (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Juno is een knappe zwarte kater, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 16-10-2016. Met een zeer pootje is hij gevonden, zo erg dat hij helemaal niet meer op zijn achterpootje links stond. De vinder heeft hem naar binnen gelokt, het is namelijk een erg schuw katje, en de dierenambulance is het gelukt om hem in een mandje mee te nemen.

Onder narcose is gekeken naar de oorzaak van het probleem mank lopen en dat was al snel duidelijk: Juno had een abces onder zijn voetzooltje, iets wat natuurlijk uitermate pijnlijk is als er gewicht op komt bij het lopen. Met een kuurtje antibiotica en pijnstilling kwam hij weer terug in het asiel en 14 dagen later (hij moest nog gecastreerd worden) is er naar gekeken. Hoera, mooi genezen!

Tja, zijn gedrag, hadden we al verteld dat het een schuwe kater is? Duidelijk te zien aan de foto’s, we hebben een boombewoner. Hoewel boom, struik is meer de juiste benaming maar dat terzijde. Vanaf daar bekijkt hij het allemaal. De eerste stap is voorzichtig snuffelen aan een uitgestoken hand. Wanneer de volgende stap vooruitgang te zien is, is rustig afwachten en ondertussen blijven we voorzichtig contact aanbieden. Gaat Juno een gezellig schootploffer worden? Dat is niet helemaal realistisch al staan we zeker open voor verrassingen. Belangrijk is dat hij de tijd krijgt en dat er ook van hem gehouden wordt als hij zich liever niet laat aaien.

In zijn nieuwe woonomgeving wil hij graag de optie hebben om naar buiten te gaan (na eerst goed wennen). In de tussentijd gebruikt hij de kattenbak naar behoren. Geen speciale dieeteisen, Juno kauwt blijmoedig een goed merk kattenbrokjes aangevuld met dagelijks lekker een beetje zacht. Ziet u de uitdaging en wilt/kunt u hem een goed thuis geven? Kom kennismaken, u bent welkom! We werken op afspraak. info@schuthok.nl.