De in de Stadshal opgestelde 5e EOC-Traditionele Schepen Beurs is goed bezocht.
De in de Stadshal opgestelde 5e EOC-Traditionele Schepen Beurs is goed bezocht. (Foto: aangeleverd)

Traditionele Schepen Beurs 2022 een succes

Algemeen

DEN HELDER - De jubileumeditie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs is heel succesvol verlopen. Ruim 2.300 mensen uit heel Nederland hebben de in de Stadshal op het Willemsoordcomplex opgestelde beurs bezocht. Dit tot grote tevredenheid van de exposanten, sponsoren en organisatoren van het maritieme evenement. Reden om gelijk van start te gaan met het organiseren van de zesde editie, die voor volgend jaar november gepland staat.

De EOC-Traditionele Schepen Beurs is met name opgezet voor de sector die zich bezighoudt met traditionele chartervaart, bijzondere zeilreizen en instandhouding van maritiem erfgoed. Ruim 60 exposanten, waaronder een tiental behoudsorganisaties, hebben dit jaar aan de beurs deelgenomen. Volgens organisator Michiel Tegelberg was de sector, na drie jaar stilte vanwege corona, duidelijk weer aan een feestje toe. “Nagenoeg alle exposanten die aan de eerdere edities van de beurs hadden deelgenomen, waren weer present en zijn van plan om ook aan de volgende editie deel te nemen. Daarnaast hebben de enthousiaste bezoekers naast hun bezoek aan de beurs ook aan tal van de andere activiteiten van het evenement deelgenomen”.

Van de 2.300 bezoekers gingen maar liefst 740 mensen ook een kijkje nemen in het naastgelegen Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en 255 bezochten het elders op het complex het Marinemuseum. Beide musea waren alle drie de dagen op vertoon van het kaartje van de beurs gratis toegankelijk. Verder bezochten 260 beursbezoekers het lichtschip Texel en enkele honderden de scheepstimmerwerf in de Medemblikkerloods en de werkplaatsen van de museumhaven waar ambachtelijke demonstraties werden gegeven. Ook voor de rondleidingen over het voormalige marinecomplex bestond veel belangstelling.

Michiel Tegelberg vervolgt: “We zijn heel blij met alle positieve reacties. Dit vormt een uitstekende basis voor een vervolg en wie weet een verdere uitbreiding in de komende jaren. Noteer alvast in uw agenda het weekend van 10, 11 en 12 november 2023. We hopen dan iedereen weer te zien”.

Afbeelding
Afbeelding
Op zoek naar huwelijken Algemeen 26 jan, 10:49
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Eindpresentatie koor Chantastic in Zevenskoop Uit 26 jan, 09:10
Afbeelding
Inschrijving schoolvoetbaltoernooi 2023 geopend Sport 25 jan, 13:42
Afbeelding
Lezing 'Vogelwacht op Engelsmanplaat' Algemeen 25 jan, 10:31
Afbeelding
Tuinvogeltelling bij Helderse Vallei Algemeen 25 jan, 09:52
Afbeelding
Nieuwe gemeentegids Den Helder binnenkort in de bus Algemeen 24 jan, 12:24
Afbeelding
Indische middag in de Draaikolk Uit 24 jan, 11:46
Afbeelding
Nieuw budget voor starterslening in Den Helder Algemeen 24 jan, 11:05
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:04
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Een bereikbare én leefbare Kop Algemeen 24 jan, 08:30
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.