Dier van de week: Juultje en Lovely

Algemeen
Lovely en Juultje.
Lovely en Juultje. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Juultje en Lovely zijn de eerste van de zeven konijnen die we mogen voorstellen, letterlijk uit de auto gezet bij het Kooypunt. De dames hebben hun wachttijd van 35 dagen er op zitten, er zijn geen kleine nijntjes geboren dus veilig plaatsbaar. Het nadeel is natuurlijk dat we geen achtergrondinformatie hebben dus leeftijd en dergelijke is onbekend.

Voor alle duidelijkheid: Juultje is het zwart witte konijntje, schattig met hier en daar een langer plukje haar en Lovely het wildkleurig witte konijntje, eveneens met schattige langere plukjes haar. Foto’s maken was een uitdaging want beide dames hebben wat angst voor mensen en dus ook voor de camera. Rustig aan, dan willen ze heus wel even snuffelen maar bij meer contact gaan ze vlug naar de andere kant, buiten handbereik. Je zou kunnen zeggen dat het ‘kijk-konijnen’ zijn, op zoek naar mensen die het heel gezellig vinden om voor de dieren te zorgen maar niet perse willen aaien of knuffelen.

Kijk-konijnen

Het zijn niet zomaar kijk-konijnen, het zijn heel erg leuke kijk-konijnen! Ze zoeken elkaar echt op, willen graag samen zijn en als ze zich onbespied wanen leven ze relaxed en gelukkig hun eigen konijnenleventje. Voldoende ruimte, goede verzorging, het staat hoog op hun verlanglijstje. Ze zijn gewend aan Selective brokjes aangevuld met dagelijks fris geurend hooi en wat verse groente. 

Precies wat u zoekt? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak. info@schuthok.nl.