Vader en dochter gediplomeerd zwemonderwijzer in Den Helder

Algemeen
Zwemonderwijzer Jaimy met haar nieuwe gediplomeerde collega’s.
Zwemonderwijzer Jaimy met haar nieuwe gediplomeerde collega’s. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Richard Wesemann en dochter Kyra zijn zaterdag 28 januari jongstleden geslaagd voor de opleiding tot zwemonderwijzer.

MSV Zeemacht zorgt regelmatig voor opleidingsmogelijkheden binnen de sport. Ook bij de afdeling elementairzwemmen (leszwemmen) is dit het afgelopen jaar weer gebeurd. Richard (zwemtrainer) en Kyra (zwemmer bij de wedstrijdzwemafdeling van MSV Zeemacht,red.) wilden graag kinderen helpen met het leren zwemmen. Bij de leszwemafdeling kregen zij de mogelijkheid de opleiding zwemonderwijzer te volgen. Deze kans hebben zij met beide handen aangegrepen. Na de theoretische examens volgden afgelopen zaterdag de praktijkexamens: een zwemles voor ‘beginners’ en een zwemles voor gevorderden’. De examencommissie van de ENVOZ kwam speciaal naar Den Helder om tijdens de gewone lessen de kandidaten te beoordelen. Beiden hebben de opleiding afgesloten met een Europees diploma Zwemonderwijzer volgens de NLQF/EQF kwalificatie niveau 3.

Tijdens het diplomazwemmen van MSV Zeemacht zijn afgelopen week ook ruim 100 kinderen geslaagd voor het A, B of C diploma of voor een snorkel- of survivaldiploma. Voor allen: van harte gefeliciteerd!