Online kunstlezing over Venetië

Algemeen
Kunsthistoricus Wouter Maas vertelt uitgebreid over de rijke cultuur van Venetië aan de hand van mooie beelden.
Kunsthistoricus Wouter Maas vertelt uitgebreid over de rijke cultuur van Venetië aan de hand van mooie beelden. (Foto: Pexels)

DEN HELDER - KopGroep Bibliotheken organiseert in samenwerking met Bureau Boeiend een online kunstlezing over de Italiaanse stad Venetië. De online lezing vindt woensdag 16 februari om 19.30 uur plaats. Kunsthistoricus Wouter Maas vertelt uitgebreid over de rijke cultuur van Venetië aan de hand van mooie beelden. 

De Italiaanse stad Venetië is één van de populairste bestemmingen van Europa. De oorsprong van Venetië ligt in de vijfde eeuw, toen de eerste bewoners vluchtten van het vasteland voor invallende Hunnen en Germaanse stammen. Het water, aan alle kanten van de stad, bleek eeuwenlang een effectieve verdediging. Pas in 1797 wist Napoleon de stad in te nemen. Niet voor niets dat de stad zich hiervoor de titel ‘La Serenissima’ had aangemeten, de Meest Serene.

Sereen is het al een behoorlijke tijd niet meer. Er komen dan jaarlijks 24 miljoen toeristen naar de stad, en dat op een inwonersaantal van zo’n 50.000 mensen. Dat die toeristen op de stad afkomen is dan wel weer goed te begrijpen. De San Marco, de palazzi aan het Canal Grande, de Accademia, en de biënnale maken de stad uniek in Europa. Er is geen stad zoals Venetië.

Hoe het werkt 

Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te gebruiken programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Kaarten voor deze lezing zijn voor vijf euro te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.