Kinderen van Den Helder met obesitas

Algemeen
Kind naar gezonder gewicht
Kind naar gezonder gewicht (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER – Kom jij in jouw omgeving jonge kinderen tegen met obesitas, of is jouw kind iets steviger en kan niet altijd meekomen met leeftijdgenootjes? De aanpak ‘Kind naar gezonder gewicht’ is een werkwijze waarbij kind en gezin door de centrale zorgverlener worden ondersteund naar een betere kwaliteit van leven. Want voor een duurzame verandering in gewicht is vaak meer nodig dan alleen ondersteuning die gericht is op voeding, beweging en slaap.

Voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 10 jaar, met (ernstig) overgewicht, werken we aan een gezondere leefomgeving voor het kind en het gezin. Het gezin krijgt één aanspreekpunt: centrale zorgverlener Henriette de Ruiter. Zij is jeugdverpleegkundige van de GGD. Zij begeleidt, motiveert, coördineert en verwijst zo nodig door naar andere ondersteuning.

Ken jij een gezin dat baat heeft bij deze aanpak? Of wil jij met jouw kind en gezin aan de slag met een gezondere leefstijl? Met Henriette kijk je naar de situatie zoals die is, naar de oorzaak van het extra gewicht en bespreekt wat je eraan kan doen om dit samen te veranderen. Met als resultaat: een gezondere leefstijl en een beter gewicht.