Wadexcursie op Balgzand Den Helder

Algemeen
Ga je mee op wadexcursie?
Ga je mee op wadexcursie? (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - De temperatuur wisselt bij de dag. De ene dag is het vijftien graden, de volgende dag is het tien graden. In de natuur is dat ook te merken. Komen de plantjes de bodem uit; staat vervolgens de groei weer even stil.

Zou dat ook op het Balgzand gebeuren? Op de schorren groeien verschillende zoutminnende planten, die regenwater en zonlicht nodig hebben om te groeien. Komt de zeekraal al tevoorschijn en is er al zeealsem te ontdekken? En niet te vergeten het lamsoor. Hoe zit het met de dieren in de bodem? Met de rode draadworm, de wadpier en de gestippelde dieseltreinworm?

Ontdekken

Belangstellenden kunnen dat zondag 2 april om 11.00 uur, zaterdag 8 april om 14.30 uur en zondag 23 april om 15.00 uur, ontdekken samen met een waddengids. Deelnemers worden begeleid door de jodelende wulp en luidruchtige scholeksters. Ook de tureluurs laten zich dan horen. Tijdens de excursie wordt een aantal dieren zoals de wadpier en zeeduizendpoot, verzameld en deze kunnen onder de microscoop worden bekeken. Onder de microscoop is een openende zeepok te zien.

Kortom, redenen genoeg om weer een kijkje te nemen op het Werelderfgoed Balgzand. Wel even aanmelden op jac.booij@planet.nl. Er kunnen maximaal 20 personen per wadexcursie deelnemen. De start vindt plaats vanuit het Natuurinfocentrum Balgzand, ’t Kuitje, oostoeverweg 80. Meer informatie? Bel: 0223-635340.