Feestelijke start zwerfafvalproef in Den Helder

Algemeen
Samen rapen Gwen, Thea (afvalcoach HVC) en Jevi het zwerfafval op rondom basisschool de Windwijzer.
Samen rapen Gwen, Thea (afvalcoach HVC) en Jevi het zwerfafval op rondom basisschool de Windwijzer. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - In de gemeente Den Helder is HVC vanaf 18 maart gestart met een proef om zwerfafval in de gemeente te verminderen. In het kader van de Landelijke Opschoondag op 18 maart heeft basisschool De Windwijzer uit Den Helder op vrijdag 17 maart een vliegende start gemaakt met de zwerfafvalproef waar kinderen uit de bovenbouw zwerfafval in de omgeving van de school hebben opgeruimd. Hier was ook wethouder Petra Bais bij aanwezig. Inwoners uit de gemeente Den Helder konden zich vanaf zaterdag 18 maart aanmelden als zwerfafvalvrijwilliger via hvcgroep.nl/zwerfafval.

Zwerfafval is een probleem van iedereen. Het zorgt voor een rommelig straatbeeld, en is schadelijk voor dieren en het milieu. HVC vindt het belangrijk om gemeenten en inwoners te helpen hun omgeving schoon te houden. Daarom startten ze, in samenwerking met de gemeente Den Helder een proef om te helpen bij het verminderen van het zwerfafval in de gemeente. Gedurende een halfjaar kan je meedoen aan de proef door je aan te melden als zwerfafvalvrijwilliger. Na zes maanden wordt de proef geëvalueerd. Wethouder Petra Bais hoopt dat de pilot een succes wordt: “Als we samen de handen uit de mouwen steken voor een schonere omgeving maken we Den Helder een nog fijnere plek om te wonen.”

Word ook vrijwilliger

Help mee de buurt schoon te houden. Want met kleine dingen, maak je al een groot verschil. Zo kan je jouw straat schoonhouden, tijdens het uitlaten van de hond het zwerfafval opruimen of met je vereniging de buurt opruimen. Word ook vrijwilliger en krijg van HVC een zwerfafvalpakket. Compleet met afvalprikker, hesje, handschoenen, vuilniszakken, en een kaart met hotspots voor zwerfafval in jouw gemeente. Inwoners die al langer zwerfafval in de buurt rapen, kunnen zich uiteraard ook aanmelden voor een pakket. Dit kan vanaf heden via hvcgroep.nl/zwerfafval.

De handen werden flink uit de mouwen gestoken.