Zingend Pasen vieren in Den Helder

Algemeen
Samen zingen met Pasen in Den Helder.
Samen zingen met Pasen in Den Helder. (Foto: Adobestock)

DEN HELDER - Goede Vrijdag en Pasen geven aanleiding voor passie-uitvoeringen en concerten van allerlei aard. Voor velen een jaarlijks terugkerende muzikale belevenis.

Tweede paasdag in Nieuwe kerk

Maar meer dan luisteren is de ervaring van het samen zingen. En het liefst met zovelen tegelijk dat je een orgel nodig hebt om het te begeleiden. Dat kan op Tweede paasdag in de Nieuwe kerk aan de Weststraat.

Het kerkinterieur is in vergevorderd stadium van restauratie en het orgel heeft recent ook een grote opknapbeurt ondergaan en kan weer in volle luister bespeeld en gehoord worden. Daarom is een ieder hartelijk welkom om zingend Pasen te vieren met liederen en Psalmen, die gekozen zijn uit de beroemde bundel van Johannes de Heer.

Traditie

Daarmee wordt ook een traditie van Johannes de Heer-zangmiddagen voortgezet, die door de coronacrisis onderbroken werd. Organisten uit diverse Helderse kerken begeleiden de zang en laten het orgel weer klinken alsof het nieuw is.

Er is een pauze met koffie en thee. Aan de uitgang de mogelijkheid voor een vrijwillige bijdrage. De Evangelische gemeente ‘De Ambassade’ verleent gastvrijheid. De presentatie is in handen van Wim de Knijff.

Tweede Paasdag 10 april; aanvang 15.30 uur. Kerk open vanaf 15.00 uur. Kom en zing mee!