Gratis Groene Tuin-pakketten bij De Helderse Vallei

Algemeen
De Helderse Vallei deelt tegelwiptips.
De Helderse Vallei deelt tegelwiptips. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Milieu Centraal organiseert van 4 tot en met 9 april de Week van de Groene Tuin, met als doel om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. De Helderse Vallei draagt daar graag aan bij! 

Vier tegels eruit, groen erin

“Wie vier tegels bij ons inlevert, krijgt daar gratis beplanting en zaaigoed voor terug”, vertelt programmamaker Brecht enthousiast. “De gemeente Den Helder stelt hiervoor vijftig biologische en bijenvriendelijke plantenpakketten beschikbaar. Daarnaast delen we in die week tegelwiptips die eenvoudig én leuk zijn.”

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Na hevige regenbuien kan het water niet weg in een omgeving vol stenen. Al die stenen zorgen dat de temperatuur nog verder stijgt in periodes van hitte. Tegels vervangen door groen is dan ook hard nodig. De Gratis Groene Tuin-pakketten geven een duwtje in de juiste richting!

Interesse?

Interesse in zo’n gratis pakket? Meld je dan in de Week van de Groene Tuin aan. Zaterdag 15 en zondag 16 april kun je jouw vier tegels inruilen voor het pakket. Wip je meer dan vier tegels uit je tuin, dan heeft Brecht nog een goede tip. “Maak er dan een mooi insectenhotel van. In een stapeltje stenen wonen onopvallend veel insecten die helpen je tuin gezond te houden. Je kunt de stapel verstevigen door tussen de stenen lagen leem of natuurlijke klei toe te voegen.”

Tegelwiptips

De Helderse Vallei deelt van 4 tot en met 9 april elke dag meer tegelwiptips. “Zo willen we iedereen laten zien dat vergroenen heel gemakkelijk kan zijn en veel leuks kan opleveren.” De tips zijn in de Week van de Groene Tuin te vinden op www.deheldersevallei.nl en op de socialmedia-kanalen van De Helderse Vallei. Inschrijven voor het Gratis Groene Tuin-pakket kan van 4 tot en met 9 april via de site. Wees wel op tijd met aanmelden, want op = op. 

De Helderse Vallei is te vinden bij de Donkere Duinen in Den Helder. Meer informatie is te vinden op www.deheldersevallei.nl. Zie ook de socials.