Persbericht Muziekvereniging Kunstzin Julianadorp

Cultuur
Ashley Kloos
Ashley Kloos (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Zondag 11 juni geeft Kunstzin een bijzonder concert. Tijdens dit lenteconcert zal fluitiste Ashley Kloos door middel van een Recital-deel haar D-examen doen, waarmee ze haar muzikale opleiding gaat afsluiten. Dit examen deel is verweven in het concertprogramma.

Kunstzin presenteert bijzonder concert

Ashley speelt dwarsfluit en piccolo in al de muzikale afdelingen van de vereniging. Als 6 jarig meisje is ze begonnen aan haar Algemeen Muzikale Vorming met een blokfluit, waarna al snel de overstap naar dwarsfluit volgde. In de daarop volgende jaren leerde ze diverse instrumenten bespelen, zoals saxofoon, trompet en drums. In de blazersklas van de Prinses Margrietschool bespeelde ze een bariton, maar haar grote liefde en hoofdinstrument is dwarsfluit met daarnaast de piccolo die ze bespeelt in orkest, drumfanfare en dweilorkest van Kunstzin.

Ashley is in 2016 als 10-jarige door Classic FM als een van de 20 kinderen uit heel Nederland uitgekozen om deel uit te maken van het Koningsorkest dat op zondag 12 juni 2016 een concert verzorgde in themapark Archeon. Classic FM had een wedstrijd uitgeschreven om jong muzikaal talent tussen de 8 en 15 jaar de gelegenheid te geven om met een symfonisch orkest op te treden.
In 2019 mocht zij in Den Helder als laatste de Kristal Helder Jong Talent prijs in ontvangst nemen met daarbij een beurs van € 2500,- om haar talent verder te ontwikkelen.

Een deel van die beurs heeft ze gebruikt voor een nieuwe fluit, een ander deel had ze voorbestemd om deel te nemen aan de Neflac Tiener & Talent Klas, 12 t/m 18 jaar Zomeracademie 2021 van de NEFLAC, waarvoor ze zich had ingeschreven. Na een introductie- en voorspeeldag werd ze daarvoor uitgenodigd wat een intensieve studieweek opleverde onder leiding van o.a. Emily Beynon, 1e fluitiste in het Concertgebouworkest en Jeroen Bron.

Naast de werken die in het concertprogramma door het fanfare-orkest ten gehore worden gebracht, zal Ashley zowel solostukken spelen als muziekstukken begeleid door het orkest waaronder het fluitduet “Twinkling Flutes”. Tevens zal ze een aantal klassieke werken zoals “Adagio uit Sonate Pathetique” van Beethoven en “Rondo alla Turca” van Mozart spelen samen met pianiste Mathilde Heronia, in het dorp beter bekend als Thilly Faas. Zij studeerde af in Alkmaar aan de toenmalige Muziekpedagogische Academie met piano als hoofdvak. Deze combinatie van fluit en piano is zeker de moeite waard van het luisteren.

Namens de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie is Dhr. Wilbert van Arendonk aanwezig als examinator en zal samen met haar docent beoordelen of Ashley voldoet aan de norm om aan het einde van het concert haar D-diploma overhandigd te krijgen.

De vaste concertlocatie van Kunstzin, de Ontmoetingskerk op het Loopuytpark, is waar dit alles gaat plaatsvinden op zondag 11 juni van 14.30 uur – 15.45 uur. De kerk is vanaf 14.00 open voor publiek en de toegang is gratis.