Rondje Cultuur Huisduinen

Cultuur
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Zondag 4 juni wordt van 11.00-17.00 uur voor de achtste keer het Rondje Cultuur Huisduinen georganiseerd. De kunstenaars zullen daar hun kunstwerken weer tentoonstellen.

Het rondje bestaat dit jaar uit 35-tal locaties waar men kennis kan maken met alles wat Den Helder en Huisduinen in het bijzonder, te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur. Daarnaast wordt er op diverse locaties gemusiceerd. De start is om 10.30 uur met de openingshandeling van de expositie van de Fotowerkgroep Den Helder in het Dorpshuis, door de wethouder van cultuur Fotigui Camara.

Van 11.00 tot 17.00 uur zijn de verschillende locaties met schilderijen en beeldende kunst opengesteld. In het Dorpshuis een expositie van enthousiaste amateurfotografen van de fotowerkgroep Den Helder. In het Huisduiner kerkje een tentoonstelling van Ikonen gemaakt door kunstenaar Ineke Pastoor. Zoals in voorgaande jaren is het paddenstoelhuisje aan de Zeeweg wederom ingericht als dichtershuisje, ook hier zijn weer voordrachten van gedichten door een aantal dichters uit Den Helder en de regio. Dit jaar ook weer de historische rondleiding door het dorp, start 11.00 uur, onder leiding van de heer Ambriola.

Alle deelnemers hebben weer taarten gebakt voor een lekker bakje koffie en/of thee met gebak in de tuin van Karin van de Wal. Weer zo’n zondag om lekker te genieten van de kust en tuinen van het mooie dorp Huisduinen. Het zal dit jaar weer een uitdaging worden om alle tuinen de kunnen bezoeken. De passe-partouts zijn deze dag gratis af te halen op een 3-tal adressen: Tuintjesweg 4, Duinweg 47 en in het Dorpshuis.

De opbrengst vrijwillige bijdrage afgifte passe-partouts, een deel verkoop kunstwerken en de opbrengst koffie/thee met gebak wordt bestemd ter verfraaiing van Huisduinen.

Zie verder: www.rondjecultuurhuisduinen.nl.