Waterbeestjes vangen

Nieuws

DEN HELDER - De gids van Landschap Noord-Holland gaat woensdag 19 augustus samen met kinderen van zes tot twaalf jaar waterbeestjes vangen in de duinen bij Den Helder. In het water wemelt het nu van de leuke beestjes.

Kinderen krijgen een schepnetje en als ze iets hebben gevangen mogen ze dat in een loeppotje doen. Zo zien ze de dieren lekker groot en kunnen ze op hun gemak bekijken. Sommige lijken een beetje eng, maar dat valt allemaal best mee als de gids uitlegt waarom ze er zo uitzien. Het is handig om laarzen aan te trekken. En neem allemaal een vriendje of vriendinnetje mee. Die dag is de promotiewagen van Landschap Noord-Holland aanwezig, waarin je alles te weten kunt komen over de natuur en wat Landschap Noord-Holland allemaal doet. En natuurlijk is er ook limonade!
De activiteit duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Het vertrekpunt is de parkeerplaats voor het fort Kijkduin, Admiraal Verhuellplein, Huisduinen. Kosten: Kinderen € 4, Kinderen van Beschermers € 3,-. Volwassenen mogen als begeleider gratis mee. Voorwaarde voor deelname is dat er een volwassen begeleider meegaat. Opgeven kan via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.