ZomerDromen

Nieuws

DEN HELDER - De eerste zondag van september is het weer tijd voor ZomerDromen. Bezoekers kunnen vanaf 12.00 uur in het Timorpark te Den Helder flaneren langs bijzondere marktkramen, picknicken langs de vijver, proeven van diverse heerlijkheden, meedansen op het danspodium, goed bezig zijn met het lijf bij het health & body podium, genieten van vele soorten muziek met als topper het Kampanje maanlichtconcert door Scrum.

Voor de elfde keer wordt op zondag 6 september ZomerDromen gehouden. Medegrondleggers Marga de Groot en Freek Bellinga hebben plaatsgemaakt voor Marloes Vreugdenhil en Petra Clowting, alleen Kim Spaans–Smit is nog over van het eerste uur. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe onderdelen toegevoegd aan dit succesvolle evenement, zoals het Albert Heijn kinderplein en een health en bodygedeelte.
Het programma van ZomerDromen bestaat uit meerdere onderdelen. Allereerst is er een markt met allerlei verschillende kramen met een Engelse uitstraling. Van Oudhollandse snoepjes tot brocante, van prachtige sieraden tot olijfolie en heerlijke thee.
Door de grote publieke belangstelling is het terrein dit jaar uitgebreid. Het Albert Heijnkinderplein komt op het veld in de buurt van Paviljoen van Toen. Op dit veld kunnen kinderen genieten van een ouderwetse draaimolen, een ritje maken op echte stoomtrein, kleien bij het klei-atelier, knutselen bij Triade, een rinkelbom maken, lekker pannenkoeken eten bij de Juniorkamer of iets kopen op de kindermarkt. Verschillende kinderen hebben zich bij de organisatie aangemeld om onder andere zelf gemaakte sieraden te verkopen, nagels te laten lakken, naamtakjes te verkopen en nog veel meer. Een originele creatieve markt dus.
Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar een Kunstlaan. Diverse kunstenaars, professionals en amateurs, stellen hun werk tentoon. Van beelden tot fotografie, van schilderkunst tot zelf doen bij de Noorderkunstkring. Tijdens deze romantische dag zorgen alle serviceclubs uit Den Helder voor heerlijke hapjes en drankjes. Zij staan op het middenveld bij het grote podium. Dit jaar kunnen de bezoekers tot 22.00 uur genieten van een barbecue, zodat men kan blijven tot en met het maanlichtconcert. Om 17.30 uur is er wederom een badeendjesrace. De opbrengst van de serviceclubs komt ten bate van het goede doel. Dit jaar is dat de Weekendschool en zoals ieder jaar gratis muziekconcerten in het Timorpark.
Op het danspodium verzorgen leerlingen van Triade, Jan Plomp, House of Dance, Manyang demoteam en Rik Niks verschillende optredens. Tevens zijn er gratis workshops. In het park staan twee podia die plaats bieden aan muzikanten uit de regio met vanzelfsprekend een romantisch repertoire. Het grote podium staat op het middenveld. Dit podium is gereserveerd voor grote groepen als koren en muziekverenigingen en de muziektent is voor solisten, duo’s en trio’s. Om 20.00 uur begint het Kampanje Maanlichtconcert. Dit jaar treedt Scrum op. Het concert van Scrum doet verlangen naar Schotland en Ierland. De energieke manier waarop de muziek gebracht wordt, staat garant voor een publiek met rood geklapte handen en schor gezongen stemmen, verlangend naar meer. Het wordt zeker een feest!

Afbeelding
IJsbaan: Opening IJsbaan Helderse binnenstad Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Gedumpte wasmachine in brand 112-nieuws 5 dec, 17:00
Afbeelding
Drystack profiteert nog steeds van winst OVNH: ‘Zelfs vanuit Australië was er interesse’ Algemeen 2 dec, 16:10
Afbeelding
Open Dag bij het Horizon College Algemeen 1 dec, 16:16
Afbeelding
Wanneer mag je een deurwaarder inschakelen? Algemeen 1 dec, 15:57
Afbeelding
Betere telefonische bereikbaarheid voor hulp op gebied van Zorg, Jeugd , Werk en Inkomen in Den Helder Algemeen 1 dec, 09:07
Afbeelding
De MTB Napoleontocht in Den Helder Algemeen 30 nov, 12:26
Afbeelding
Mooie gifts voor het Leger des Heils Den Helder Algemeen 30 nov, 11:59
Afbeelding
Hotels in Den Helder | Overnachten in Den Helder Algemeen 29 nov, 15:29
Afbeelding
Natuureducatielessen op Thijsseschool op Texel en in Den Helder Algemeen 29 nov, 11:49
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Thuis natuurlijke cosmetica maken met De Helderse Vallei Algemeen 28 nov, 13:51
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.