Longweek in Apotheek Zuiderhaaks

Nieuws

DEN HELDER - Apotheek Zuiderhaaks houdt van 19 tot en met 23 mei Longweek.Een week waarin de longen, de mogelijke aandoeningen van de longen en natuurlijk de geneesmiddelen die bij deze longaandoeningen worden gebruikt centraal staan.

Tijdens deze week is iedereen met vragen over geneesmiddelen die bij longaandoeningen worden gebruikt van harte welkom in de apotheek. Alle patiënten van Apotheek Zuiderhaaks die dit soort geneesmiddelen gebruiken hebben een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek ontvangen. Tijdens dit gesprek komen de volgende onderwerpen aan de orde:
- Een opfris-beurt van de inhalatie techniek. Het is keer op keer gebleken dat de techniek van inhaleren van geneesmiddelen op de lange termijn lastiger is dan het lijkt! Een groot deel van de mensen gebruikt hun inhalatie-medicatie niet optimaal, waardoor het geneesmiddel maar gedeeltelijk terecht komt op de plaats waar het zijn werk moet doen, nl. in de longen.
- Mogelijkheid tot het stellen van alle vragen aangaande longaandoeningen of geneesmiddelen.
- Algemene informatie over astma/COPD en over de verschillende geneesmiddelen die daarbij gebruikt kunnen worden.
Met de Longweek hopen de apothekers en medewerkers van Apotheek Zuiderhaaks bij te dragen aan het verbeteren van het effect van de geneesmiddelen.