Voorlichting over bevallen

Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) rodi.nl

DEN HELDER - In het Noordwest Ziekenhuis in Den Helder vindt donderdag 19 april een voorlichtingsavond voor zwangeren en hun partners plaats, met als thema ‘Bevallen’. De voorlichtingsavond wordt gehouden van 19.00 tot 21.00 uur in de Zr. Kueterzaal van het ziekenhuis. De zaal is vanaf 18:30 uur open.
De gynaecologen bespreken hoe zij de zwangerschap en de bevalling begeleiden. De gang van zaken op de verloskamers en de kraamafdeling wordt uitgelegd door een verpleegkundige. Een van de kinderartsen legt uit wanneer de pasgeborene op de couveuseafdeling moet worden opgenomen. Daarnaast vertelt een verloskundige over de thuisbevalling en de poliklinische bevalling. Tot slot worden de aanwezigen rondgeleid over de verloskamers (als er gelegenheid is) en de couveuseafdeling.
Deze avond is zinvol voor alle zwangeren, want ook een geplande thuisbevalling kan onverhoopt in het ziekenhuis eindigen. Dan is het prettig als de aanstaande ouders weten wat er gaat gebeuren. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor deze voorlichtingsavond bij de afdeling patiëntenvoorlichting Noordwest Ziekenhuisgroep in Den Helder, tel. 0223-696346 of e-mail: info-denhelder@nwz.nl.