ZomerDromen zorgt altijd voor een gezellige dag in het Timorpark. (Foto: aangeleverd)
ZomerDromen zorgt altijd voor een gezellige dag in het Timorpark. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ZomerDromen in het Timorpark - Romantisch picknicken bij de vijver met goede muziek

Nieuws

DEN HELDER - De veertiende editie van ZomerDromen vindt zondag 9 september plaats vanaf 12.00 uur in het Timorpark in Den Helder. Kom flaneren langs bijzondere marktkramen, picknicken langs de vijver, proeven van diverse heerlijkheden, meedansen op het danspodium en genieten van muziek.
Het programma van ZomerDromen bestaat uit meerdere onderdelen. Allereerst is er een markt met allerlei verschillende kramen met een Engelse uitstraling. Van Oudhollandse snoepjes tot brocante, van prachtige sieraden tot meubels en heerlijke thee. Op de markt staan ook diverse kunstenaars.

Kinderplein

Kinderen kunnen dit jaar genieten in Groenland: een NEMO in het klein. Wil je ontdekken hoe je tekent als je ogen links en rechts verwarren? Of ga je in dit laboratorium de uitdaging met de anti-bibber-spiraal aan? Voor iedereen is er wel iets dat je naar dit interactieve en uitdagende Groenland blijft trekken. Schuif aan en laat je hypnotiseren door alle proefjes, experimentjes en groene testjes. Rotary Den Helder is aanwezig met een grote stormbaan waar de kinderen zich uit kunnen leven en er staat een grote bus van SKODH waar kinderen van alles in kunnen beleven.
Goede doel

Tijdens deze romantische dag zorgen verschillende serviceclubs uit Den Helder voor heerlijke hapjes en drankjes. Dit jaar staan de serviceclubs rond de muziektent. De opbrengst van de serviceclubs komt ten bate van het goede doel. Zoals ieder jaar zijn dat onder andere de gratis muziekconcerten in het Timorpark.
BBQ-Challenge

Op het middenveld van het park is in samenwerking met deskundigen een BBQ-Challenge. Diverse teams hebben zich opgegeven en proberen deze dag de jury te imponeren met hun barbecue-kunsten. Kijk en proef, indien mogelijk, hoe deze specialisten hun werk doen.
Romantisch repertoire

Ook dit jaar is er een danspodium. Leerlingen van Jan Plomp, Rik Niks en House of Dance verzorgen daar verschillende optredens. Tevens zijn er gratis workshops. De muziektent biedt plaats aan muzikanten uit de regio met vanzelfsprekend een romantisch repertoire. Namen als Two Alley Rats, Jeroen Reijs en Andy en Saskia treden die dag op.
Als afsluiter van de dag heeft de organisatie Gerson Main geboekt. Gerson is een Nederlandse singer-songwriter. Hij nam in 2015 deel aan de talentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland. Hij behaalde daarin de finale. Kort hierna maakte hij de muziek onder een reclamespotje voor KPN. De single ‘Ik Weet Niet Hoe’ die hieruit voortvloeide werd een succes, zowel op radio als online. Nu hij hij te zien van 16.30 tot 17.30 uur op Zomerdromen.

Afbeelding
IJsbaan: Opening IJsbaan Helderse binnenstad Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Gedumpte wasmachine in brand 112-nieuws 5 dec, 17:00
Afbeelding
Drystack profiteert nog steeds van winst OVNH: ‘Zelfs vanuit Australië was er interesse’ Algemeen 2 dec, 16:10
Afbeelding
Open Dag bij het Horizon College Algemeen 1 dec, 16:16
Afbeelding
Wanneer mag je een deurwaarder inschakelen? Algemeen 1 dec, 15:57
Afbeelding
Betere telefonische bereikbaarheid voor hulp op gebied van Zorg, Jeugd , Werk en Inkomen in Den Helder Algemeen 1 dec, 09:07
Afbeelding
De MTB Napoleontocht in Den Helder Algemeen 30 nov, 12:26
Afbeelding
Mooie gifts voor het Leger des Heils Den Helder Algemeen 30 nov, 11:59
Afbeelding
Hotels in Den Helder | Overnachten in Den Helder Algemeen 29 nov, 15:29
Afbeelding
Natuureducatielessen op Thijsseschool op Texel en in Den Helder Algemeen 29 nov, 11:49
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Thuis natuurlijke cosmetica maken met De Helderse Vallei Algemeen 28 nov, 13:51
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.