Den Helder gewaardeerd als speelvriendelijke gemeente

Nieuws
Voorzitter vakjury Jantje Beton prijs Mariëtte Hamer en wethouder Fotigui Camara
Voorzitter vakjury Jantje Beton prijs Mariëtte Hamer en wethouder Fotigui Camara (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Op 22 mei werd voor de tweede keer de Jantje Beton Prijs uitgereikt aan de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Jantje Beton, de organisatie die zich inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen, organiseerde deze verkiezing. De prijsuitreiking was in het stadhuis van Leiden. 

Gemeente Den Helder was genomineerd voor deze prijs, met zes andere gemeenten. Gemeente Gouda heeft uiteindelijk gewonnen en mag zich twee jaar lang meest speelvriendelijke gemeente van Nederland noemen Mariëtte Hamer, voorzitter van de vakjury, toonde haar waardering voor Den Helder en haar inzet om speelplezier en speelmogelijkheden voor kinderen te bevorderen. De nominatie voor meest speelvriendelijke gemeente is een bekroning op de inzet en toewijding van Den Helder om kinderen volop de ruimte te geven om te spelen, ontdekken en groeien.

Wethouder Fotigui Camara vertegenwoordigde de gemeente bij de prijsuitreiking. Hij benadrukte het belang van een speelvriendelijke omgeving voor de ontwikkeling van kinderen: “We zijn ontzettend trots dat Den Helder erkend wordt als speelvriendelijke gemeente. Kinderen hebben recht op spel en avontuur, en het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat zij veilige en uitdagende speelruimtes hebben. De nominatie is een stimulans voor ons om onze inspanningen voort te zetten en te blijven investeren in de speelbeleving van onze jonge inwoners.”

De gemeente blijft werken aan het verbeteren van speelvoorzieningen en het betrekken van kinderen bij het vormgeven van hun eigen speelplekken.

Over Jantje Beton

Jantje Beton zet zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren in voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jantje Beton wil bereiken dat alle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks in hun directe leefomgeving kunnen spelen en bewegen. De Jantje Beton Prijs is ontstaan in 1978. Sinds 2021 wordt de prijs iedere twee jaar uitgereikt aan een gemeente die er alles aan doet om kinderen en jongeren zoveel mogelijk buiten te laten spelen en bewegen.