Maatjesschaatsen op de ijsbanen in Den Helder en Schagen

Nieuws
Maatjesschaatsen is gratis toegankelijk voor schaatsers met hun maatje.
Maatjesschaatsen is gratis toegankelijk voor schaatsers met hun maatje. (Foto: Team Sportservice)

DEN HELDER/SCHAGEN – Kinderen razen voorbij, plotselinge bewegingen en onverwachte drukte. Niet voor iedereen is schaatsen op een overvolle ijsbaan prettig. Daarom biedt Team Sportservice Noordkop het Maatjesschaatsen aan. De ijsbanen in Den Helder en Schagen reserveren op verschillende data een uurtje voor prikkelarm schaatsen met een maatje.

Dit jaar is er een overdekte ijsbaan in de binnenstad van Den Helder (Beatrixstraat) en in Schagen (de Markt). Op beide locaties is er een speciaal uur voor onder andere mensen met een beperking. In Schagen kan iedereen die dat prettig vindt op zondag 10 december en zaterdag 23 december van 9.00 tot 10.00 uur, en in Den Helder op zondag 17 december van 9.00 tot 10.00 uur meedoen met Maatjesschaatsen.

Gratis entree

Maatjesschaatsen is gratis toegankelijk voor schaatsers met hun maatje. Een maatje kan een familielid, begeleider, vriend of vriendin zijn. Iemand om gezellig samen mee te schaatsen en die jou misschien een beetje kan helpen met schaatsen. 

Je kunt gratis schaatsen lenen. Let op, je mag niet met noren op de ijsbaan en handsschoenen zijn verplicht. Bij uitzondering zijn tijdens dit uur schoenen wel op het ijs toegestaan. En heeft iemand hulpmiddelen nodig, dan zijn die ook gratis te gebruiken.

Frame Schaatsen

Zondag 10 december zijn er op de ijsbaan in Schagen speciale schaatsframes aanwezig om kinderen (ongeveer t/m 14 jaar) met een lichamelijke beperking toch te kunnen laten schaatsen. Een schaatsframe is een frame met een zitje, een stuur en drie ijzers. Ook als je niet zelfstandig kunt staan of bewegen, kun je hiermee glijden over het ijs: je zit stevig op het frame, zet je af met spikes onder je voeten en daar ga je!

Dankzij dit coole sporthulpmiddel kunnen ook kinderen met een motorische beperking, weinig energie of minder goede balans het échte schaatsgevoel ervaren, zonder te vallen of erg vermoeid te raken.

Aanmelden

Aanmelden van tevoren is verplicht via een mail of telefoontje naar Rina Blondeau, rblondeau@teamsportservice.nl of 088-2037350. Aanmelden met een groep is ook mogelijk.