Lichtjesactie in Noordwest Ziekenhuisgroep Den Helder en Alkmaar

Nieuws
Steek patiënten in het ziekenhuis een hart onder de riem met kerst.
Steek patiënten in het ziekenhuis een hart onder de riem met kerst. (Foto: Noordwest Ziekenhuisgroep)

DEN HELDER/ ALKMAAR - De decembermaand staat voor veel mensen in het teken van samenzijn en gezelligheid. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld voor de patiënten van Noordwest Ziekenhuisgroep die met kerst in het ziekenhuis liggen omdat zij te ziek zijn. Vrienden van Noordwest organiseert daarom een lichtjesactie. De actie kenmerkt zich door het uitreiken van een lichtje aan patiënten en het inzamelen van geld voor een aangenaam verblijf in het ziekenhuis.

Patiënten die op woensdag 13 december in het ziekenhuis in Den Helder of in Alkmaar liggen, ontvangen aan het einde van de middag een lichtje. De lichtjes worden ontstoken en er worden kerstliedjes gezongen om het voor de patiënten sfeervol te maken en hen een kerstgevoel te geven. Een evenement waarin het helemaal draait om de patiënt. Een vrijwilliger vertelt over de lichtjesactie in 2022: ‘’Zo mooi en ontroerend om te zien dat de waardering onder de patiënten heel groot is.’’

Inzamelen

Om het verblijf van patiënten in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken, heeft de lichtjesactie ook als doel geld in te zamelen. Tot en met woensdag 3 januari kan er symbolisch een lichtje worden gekocht voor € 5,- per lichtje. De actie start op dinsdag 28 november. Het is dan #GivingTuesday, een wereldwijde actiedag om goed te doen. Een lichtje doneren kan via www.vriendenvannoordwest.nl.