Rubriek

Dier van de week: Muffin en Nijntje

Nieuws
Muffin.
Muffin. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Muffin en Nijntje behoren tot het ras der Teddy Widders, konijnen die bekend staan om hun lange vacht. Muffin is de beige meneer, een gecastreerde ram met geboortedatum: 03-02-2023 en Nijntje is de zwartgrijze jongedame met geboortedatum: 03-01-2023.

De konijnen zijn nog jong. De reden van afstand nemen getuigt eigenlijk van moedige eerlijkheid: het kammen was een dingetje en schoot er veel te vaak bij in, waardoor de vacht ging klitten. Dat was zeker niet de bedoeling want er werd absoluut van de dieren gehouden. Zo kwamen Muffin en Nijntje in het asiel waar we ze eerst even rustig hebben laten wennen. Inmiddels zijn we begonnen aan de inhaalslag qua kambewegingen. Nijntje is keurig in vorm, bij Muffin moet nog wat werk worden verricht, maar we beloven als u een afspraak voor kennismaking maakt komt alles prima in orde.

De tekst gaat door onder de afbeelding.


Nijntje - Foto: aangeleverd

Bij Muffin werd de diagnose entropion gesteld, wat betekent dat een ooglid naar binnen krult, waardoor kleine haartjes pijnlijk tegen de oogbol schuren. De eigenaar heeft dat keurig laten opereren waardoor hij nu vrij zicht heeft zonder pijn en ongemak. Zijn vacht is wat moeilijker bij te houden dan die van Nijntje. Dat kan een natuurlijk verschil zijn, maar de narcose van de ooglidcorrectie kan ook een rol spelen. Gelukkig vinden beide dieren het geen probleem om gekamd te worden. Daarna natuurlijk belonen met een aaitje en een knuffeltje. De dieren zijn kinderen gewend. Oppakken mag, al staan ze net als alle andere konijnen het liefst met de pootjes op de grond. Op dit moment eten ze nog hun meegebracht voer, in de toekomst schakelen we over op Selective konijnenbrokjes. Zo af en toe een stukje wortel of blaadje andijvie, niet te vaak en niet te veel om plakkerige ontlasting te voorkomen. Belangrijker is voldoende vers hooi en fris water.

Nijntje en Muffin zijn buiten gewend. Vindt u het heerlijk om veel tijd te spenderen aan de verzorging van deze dieren en op zoek naar een echte uitdaging? Kom kennismaken; u bent welkom! We werken op afspraak. E-mail: info@schuthok.nl.